FOTO România, vecină cu Rusia? Medvedev a ținut un discurs având în spate o hartă în care teritoriul ucrainean este împărțit între Rusia, România, Ungaria și Polonia

FOTO România, vecină cu Rusia? Medvedev a ținut un discurs având în spate o hartă în care teritoriul ucrainean este împărțit între Rusia, România, Ungaria și Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și un aliat fidel al președintelui Vladimir Putin, care adesea dă glas unei propagande radicale a Kremlinului, a susținut luni, la un eveniment public, un discurs belicos în care a afirmat că Ucraina este parte a Rusiei și a spus că „regiunile istorice ale Rusiei trebuie să revină acasă". În timp ce și-a susținut prezentarea, în spatele lui era afișată o hartă în care mare parte din Ucraina era colorată în aceeași culoare cu Rusia, în timp ce alte părți din Ucraina ar reveni, potrivit hărții, României, Ungariei și Poloniei. În respectiva hartă, Rusia s-ar învecina cu România la Gurile Dunării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o prezentare belicoasă care a sugerat că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina sunt de anvergură, Medvedev, care a fost președinte al Rusiei în perioada 2008-2012, a lăudat, după modelul șefului său, Vladimir Putin, Imperiul Rus și Uniunea Sovietică și a declarat că Moscova își va continua "operațiunea militară specială" până când conducerea ucraineană va capitula, scrie News.ro.

VIDEO Erbașu are drum liber pentru Autostrada Transilvania CITEȘTE ȘI VIDEO Erbașu are drum liber pentru Autostrada Transilvania

Medvedev a vorbit la un forum pentru tineret găzduit de orașul rusesc Soci, de la Marea Neagră, la care a venit și o delegație din Republica Moldova, formată din 200-300 de persoane trimise de partidele proruse de aici, notează NewsMaker.

"Unul dintre foștii lideri ucraineni a spus la un moment dat că Ucraina nu este Rusia", a declarat Medvedev, un radical care, potrivit diplomaților, reprezintă o interfață a  modului de gândire din interiorul Kremlinului. "Acest concept trebuie să dispară pentru totdeauna. Ucraina este cu siguranță Rusia", a spus el în aplauzele audienței. "Părțile istorice ale țării trebuie să se întoarcă acasă", a continuat Medvedev.

Reuters a remarcat că Medvedev a vorbit în fața unei hărți gigantice a Ucrainei care arăta țara ca fiind o bucată de pământ fără ieșire la mare, mult mai mică decât teritoriul său recunoscut la nivel internațional. Harta părea să descrie un scenariu în care Ucraina ar fi redusă la un mic teritoriu lângă Polonia, cu Kievul rămânând drept capitală. În schimb, Rusia ar controla o mare parte din orașele ucrainene, estul, sudul și întreaga coastă a Mării Negre, în timp ce nordul și vestul actualei Ucraine ar fi împărțit între Polonia, România și Ungaria. Potrivit hărții, Rusia ar lua Odesa și Gurile Dunării și s-ar învecina direct cu România. Republica Moldova este reprezentată într-o culoare distinctă de cea a Rusiei sau României, ceea ce ar sugera că ar fi o entitate separată, în viziunea Moscovei.

FOTO România, vecină cu Rusia? Medvedev a ținut un discurs având în spate o hartă în care teritoriul ucrainean este împărțit între Rusia, România, Ungaria și Polonia

În prezent, Rusia controlează aproape o cincime din estul și sudul teritoriului ucrainean, pe care l-a revendicat ca fiind al său, și, deși Moscova are în prezent inițiativa pe câmpul de luptă, situația din teren este net diferită de scenariul teritorial prezentat pe harta lui Medvedev.

MEDVEDEV EXCLUDE NEGOCIERILE DE PACE

Medvedev, pe care Occidentul îl vedea cândva ca pe un reformator liberal, a declarat că "spațiul geostrategic" al Rusiei este indivizibil față de Ucraina și că orice încercare de a schimba acest lucru prin forță este sortită eșecului.

"Toți adversarii noștri trebuie să înțeleagă o dată pentru totdeauna un fapt simplu: că teritoriile de pe ambele maluri ale râului Nipru (care taie Ucraina în două) sunt parte integrantă a frontierelor strategice și istorice ale Rusiei", a declarat el.

Românii, pe locul al doilea în clasamentul vizitatorilor străini în Bulgaria CITEȘTE ȘI Românii, pe locul al doilea în clasamentul vizitatorilor străini în Bulgaria

Medvedev a exclus orice negocieri de pace cu actuala conducere ucraineană. El a declarat că orice viitor guvern ucrainean care dorește să poarte discuții va trebui să recunoască ceea ce el a numit noua realitate.

Referindu-se la relațiile Est-Vest, Medvedev a declarat că legăturile dintre Moscova și Washington sunt acum mai rele decât în timpul crizei rachetelor din Cuba din 1962, când cele două țări păreau în pragul unui conflict nuclear.

"Voi spune un lucru amar", a declarat el. "Situația actuală este mult mai rea decât cea din 1962. Acesta este un război în toată regula împotriva Rusiei cu arme americane și cu participarea forțelor speciale americane și a consilierilor americani. Așa stau lucrurile", a afirmat Medvedev, în timp ce retorica antioccidentală a Moscovei a fost inflamată în ultimele zile de declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron, care nu a exclus trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, și de o interceptare a unei convorbiri între oficiali militari germani care discută cum să sprijine Ucraina ca să lupte împotriva Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
ucraina
medvedev