GE vinde divizia pentru iluminat, prezentă cu 6 fabrici în Ungaria, pentru a se concentra pe soft și echipamente industriale

GE vinde divizia pentru iluminat, prezentă cu 6 fabrici în Ungaria, pentru a se concentra pe soft și echipamente industriale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 iun 2017

Compania americană General Electric (GE) poartă discuții pentru vânzarea diviziei de iluminat, una dintre cele mai puțin profitabile, cu scopul de a se concentra pe alte operațiuni, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producția diviziei de iluminat a GE este concentrată în Ungaria, unde funcționează 6 fabrici ale grupului american.

Potrivit agenției ungare de presă MTI, vânzarea diviziei ar afecta o mare parte dintre fabricile GE din Ungaria și jumătate din angajații de acolo.

GE a închis, încă din 2010, ultima fabrică de becuri din SUA. În 2015, compania a separat unele activități legate de iluminat într-o nouă companie, numită Current. GE Ligthing produce becuri în continuare cu LED destinate persoanelor fizice și alte produse pentru locuințe, în vreme ce Current este orientată spre companii.

Kinga Kalocsai, directorul de comunicații al GE Lighting pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu, a explicat că planurile de vânzare urmăresc „optimizarea portofoliului și concentrarea pe principalele activități industriale digitale”.

În ultimii ani, CEO-ul companiei, Jeffrey Immelt, a reorientat GE către echipamentele industriale și a dezvoltat, totodată, o divizie complementară de soft – GE Digital, renunțând treptat la activitățile orientate spre consum.

Jeffrey Immelt a anunțat ieri că va părăsi funcția de CEO, fiind înlocuit de John Flannery, în prezent directorul diviziei de Healthcare.

GE Lightings este ultima divizie a GE destinată consumatorilor, grupul mizând, pe lângă zona digitală, pe producția de motoare cu reacție, turbine și alte produse pentru aviație, transporturi și alte industrii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ge
ungaria
general electric
iluminat
becuri
productie
vanzare