Gigantul chinez de petrol și gaze Sinopec suspendă discuțiile cu Rusia pentru o investiție majoră

Gigantul chinez de petrol și gaze Sinopec suspendă discuțiile cu Rusia pentru o investiție majoră
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2022

Grupul Sinopec, gigantul chinez de petrol și gaze, a suspendat discuțiile referitoare la o investiție de jumătate de miliard de dolari la o uzină chimică în Rusia, au declarat surse pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decizia celei mai mari companii de rafinare a petrolului din Asia subliniază riscurile pe care le pot implica în China sancțiunile occidentale impuse Rusiei, scrie News.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Beijingul și-a exprimat în mod repetat opoziția față de sancțiuni, insistând că va menține schimburile economice și comerciale normale cu Rusia. De asemenea, a refuzat să condamne acțiunile Moscovei în Ucraina sau să le califice drept invazie.

Cu toate acestea, guvernul pare că se teme că sancțiunile pot afecta companiile chineze. De aceea, se pare că Beijingul ar fi îndemnat companiile chineze să fie precaute în ceea ce privește investițiile în Rusia, al doilea furnizor de petrol și al treilea furnizor de gaze al Chinei.

De când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o lună, cei trei giganți energetici de stat ai Chinei - Sinopec, China National Petroleum Corp și China National Offshore Oil Corp (CNOOC) - au început să evalueze impactul sancțiunilor asupra investițiilor în valoare de mai multe miliarde de dolari în Rusia, potrivit unor surse în cunoștință de cauză.

Companiile vor urma cu rigiditate politica externă a Beijingului în această criză, a spus un director al unei companii petroliere de stat. Totodată, companiile chineze nu pot lua inițiative în privința investițiilor noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sinopec
rusia