Zelenski, mesaj tăios către Viktor Orban: Trebuie să decideți cui sunteți alături. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, du-te la memorialul vostru. Uită-te la acei pantofi

Zelenski, mesaj tăios către Viktor Orban: Trebuie să decideți cui sunteți alături. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, du-te la memorialul vostru. Uită-te la acei pantofi

Foto dreamstime.com

scris 25 mar 2022

Președinte Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a adresat un mesaj tăios premierului Ungariei, Viktor Orban, în cadrul reuniunii Consiliului European care a avut loc la Bruxelles. Vezi mai jos răspunsul lui Orban.

În timp ce mulțumea tuturor țărilor Uniunii Europene, Zelenski s-a oprit la Ungaria: „Ungaria. Aș vrea să mă opresc aici și să fiu sincer. Trebuie să decideți cui sunteți alături”, a spus Zelenski în fața liderilor europeni, arată g4media.ro

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Președintele ucrainean a amintit despre evreii uciși în Ungaria în al Doilea Război Mondial și i-a transmis lui Viktor Orban că astfel de crime în masă „se pot întâmpla în zilele noastre”:

„Sunteți un stat suveran. Am fost la Budapesta. Iubesc orașul vostru. Am fost de multe ori, foarte frumos. Un oraș foarte ospitalier. Și oamenii, la fel. Ați avut momente tragice în istorie. Am văzut Memorialul vostru. Pantofi pe malul Dunării. Despre crimele în masă. Am fost acolo cu familia mea.

Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, du-te la memorialul vostru. Uită-te la acei pantofi. Și vei vedea cum crimele în masă se pot întâmplă din nou în zilele noastre. Și asta face Rusia acum. Aceiași pantofi. În Mariupol, sunt aceiași oameni. Adulți și copii. Bunici. Și sunt cu miile. Și aceste mii s-au dus”, i-a transmis Zelenski premierului Ungariei.

„Și voi ezitați dacă să impuneți sancțiuni sau nu? Și ezitați dacă să lăsați armele să treacă sau nu? Și ezitați dacă să faceți comerț cu Rusia sau nu? Nu este timp pentru ezitări. E timpul să decideți odată. Noi credem în voi. Avem nevoie de sprijinul vostru. Credem în oamenii voștri. Credem în Uniunea Europeană”, a conchis Zelenski.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban îi dă replica președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care i-a cerut să decidă de partea cui este în războiul declanșat de Rusia. Orban respinge cele două solicitări concrete formulate de Zelenski la Consiliul European, susținând că „acestea sunt contrare intereselor Ungariei", a declarat pentru MTI Bertalan Havasi, șeful Biroului de Presă al premierului Ungariei.

„Ungaria vrea să rămână în afara acestui război și de aceea nu va permite tranzitarea armelor și nu va trimite arme în Ucraina. În același timp, îi ajută cu toate mijloacele pe refugiații de război, oferindu-le asistență umanitară", a subliniat Bertalan Havasi.

viewscnt
Afla mai multe despre
volodimir zelenski
viktor orban