Gigantul din consultanță și IT Accenture își suspendă activitatea în Rusia

Gigantul din consultanță și IT Accenture își suspendă activitatea în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2022

Gigantul din consultanță și IT Accenture, cu afaceri și în România, își suspendă activitatea în Rusia, în urma invaziei Ucrainei. Compania are 2.300 de angajați în Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

“Accenture este alături de poporul ucrainean și de guvernele, companiile și persoanele fizice din întreaga lume care solicită încetarea imediată a atacului ilegal și îngrozitor asupra poporului ucrainean și a libertății sale. Prin urmare, Accenture își întrerupe activitatea în Rusia. Le mulțumim celor aproape 2.300 de colegi din Rusia pentru dedicarea și serviciile aduse Accenture de-a lungul anilor. Vom oferi sprijin colegilor noștri ruși. Deși Accenture nu are afaceri în Ucraina, ne vom continua eforturile de a-i ajuta pe colegii noștri ucraineni care lucrează în întreaga lume la Accenture și pe familiile lor extinse; oferim servicii de telemedicină pentru cei din Ucraina și ajutăm la reinstalarea membrilor de familie care părăsesc Ucraina”, transmite compania.

Accenture mai precizează că va dona 5 milioane de dolari organizațiilor non-profit de ajutorare care lucrează pentru a ajuta persoanele din Ucraina și pe cei care sunt strămutați în Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Republica Cehă.

Ikea își suspendă activitățile în Rusia și Belarus. Impactul major al deciziei CITEȘTE ȘI Ikea își suspendă activitățile în Rusia și Belarus. Impactul major al deciziei

De asemenea, compania s-a angajat să dubleze donațiile angajaților proprii.

Accenture are peste 2.700 de angajați în România, în București, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iași și Timișoara.

Compania, furnizor de servicii și soluții în domenii precum consultanță, digital, tehnologie și operațiuni, s-a extins recent pe piața locală, în urma achiziției subsidiarei companiei britanice de consultanță Xoomworks.

La nivel mondial, Accenture este prezentă cu aproximativ 530.000 de angajați în peste 120 de țări. Compania, listată la bursa din New York, are sediul central în Dublin, Irlanda, și venituri anuale de peste 44 de miliarde de dolari, având clienți precum SAP, Microsoft, Oracle, Salesforce și Workday.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
accenture
rusia
ucraina
suspendare operatiuni
razboi ucraina
donatii
invazie ucraina