Tranzacție: Gigantul Accenture cumpără din nou în România

Tranzacție: Gigantul Accenture cumpără din nou în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 oct 2021

Gigantul din consultanță și IT Accenture se extinde în România, în urma achiziției afacerilor locale ale Xoomworks, o companie britanică de consultanță și tehnologie, specializată în tehnologia achizițiilor, inovație digitală și dezvoltarea de soluții software.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Accenture a semnat un acord pentru preluarea Xoomworks, inclusiv a subsidiarei din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Este a doua tranzacție pentru Accenture cu impact pe piața locală din ultimele 3 luni. În vară, compania a ajuns la un acord pentru achiziția furnizorului elvețian de servicii IT Trivadis, inclusiv a afacerii din România.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Fondată în 2000 la Londra, Xoomworks are operațiuni în Marea Britanie, România, Bulgaria, Franța, Germania și Danemarca și peste 250 de angajați. Compania cuprinde două divizii – Xoomworks Procurement și Xoomworks Technology, axate pe servicii de consultanță în achiziții și, respectiv, pe dezvoltare software.

Subsidiara din România, Xoomworks Development RO, cu sediul la Cluj-Napoca și circa 100 de angajați, a obținut afaceri de 23 milioane de lei anul trecut, în scădere cu peste 6 milioane de lei raportat la 2019. Profitul net s-a redus cu aproape o cincime, de la 3,69 milioane de lei la 2,96 milioane de lei.

Accenture are peste 2.700 de angajați în România, în București, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iași și Timișoara.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Compania furnizează servicii și soluții în domenii precum consultanță, digital, tehnologie și operațiuni.

La nivel mondial, Accenture este prezentă cu aproximativ 530.000 de angajați în peste 120 de țări. Compania, listată la bursa din New York, are sediul central în Dublin, Irlanda, și venituri anuale de peste 44 de miliarde de dolari, având clienți precum SAP, Microsoft, Oracle, Salesforce și Workday.

viewscnt
Afla mai multe despre
accenture
xoomworks
xoomworks romania
xoomworks cluj napoca
preluare
achizitie