Grecia ar putea interveni asupra prețurilor la electricitate

Grecia ar putea interveni asupra prețurilor la electricitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2022

Grecia analizează măsuri pentru a limita creșterea prețurilor la electricitate și a diminua impactul asupra consumatorilor, dacă Uniunea Europeană nu acționează în curând, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, Giannis Oikonomou, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Invadarea Ucrainei de către Rusia a exacerbat tendința de creștere a prețului gazelor naturale, ceea ce a provocat îngrijorări cu privire la livrările de combustibili cruciali pentru producția de electricitate. La fel ca multe state europene, Grecia depinde foarte mult de Rusia pentru livrările de energie, în condițiile în care Rusia îi asigură 40% din necesarul de gaze și 26% din necesarul de petrol, scrie Agerpres.

România interzice intrarea navelor rusești în Portul Constanța CITEȘTE ȘI România interzice intrarea navelor rusești în Portul Constanța

"Dacă nu va exista un răspuns rapid și imediat la nivel european, va fi un plan național pentru o nouă intervenție decisivă asupra prețului energiei electrice", a spus Giannis Oikonomou. Potrivit acestuia, Guvernul de la Atena va face un anunț în acest sens "în viitorul apropiat".

Începând de anul trecut și până în prezent, Grecia a cheltuit aproximativ șase miliarde de euro pentru subvenționarea facturilor la electricitate pentru gospodării, firme și fermieri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
electricitate