Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană

Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2022

Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar Comisia va trebui să emită o recomandare cu privire la respectarea criteriilor de aderare. "Ne așteptăm ca recomandarea să fie pozitivă”, a declarat un reprezentant al Biroului Președintelui Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi, pot spune că documentul a fost completat de partea ucraineană", a declarat, duminică seară, Igor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Președintelui Volodimir Zelensk, pentru televiziunea publică ucraineană, referindu-se la chestionarul pentru aderarea la UE, scrie News.ro.  

WhatsApp adaugă noi opțiuni pentru funcția „Last Seen” CITEȘTE ȘI WhatsApp adaugă noi opțiuni pentru funcția „Last Seen”

Comisia Europeană va trebui să emită o recomandare cu privire la respectarea de către Ucraina a criteriilor de aderare necesare, a adăugat el.

"Ne așteptăm ca recomandarea ... să fie pozitivă, iar apoi mingea va fi de partea statelor membre ale UE", a adăugat oficialul ucrainean.  

Zhovkva a precizat că Ucraina se așteaptă să dobândească statutul de țară candidată la aderarea la UE în luna iunie, în timpul unei reuniuni programate a Consiliului European.

Consiliul European urmează să se reunească pe 23-24 iunie, potrivit programului Consiliului de pe site-ul său.

"În continuare, va trebui să începem negocierile de aderare. Iar după ce vom purta aceste discuții, putem vorbi deja despre aderarea deplină a Ucrainei la UE", a declarat Zhovkva.

În 28 februarie, președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a țării la UNiunea Europeană.  

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
uniunea europeană