Grecia: Deficitul comercial s-a înjumătățit, datorită veniturilor ridicate din turism

Grecia: Deficitul comercial s-a înjumătățit, datorită veniturilor ridicate din turism
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Deficitul de cont curent al Greciei s-a înjumătățit în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2022, datorită veniturilor ridicate din turism și a reducerii importurilor, a anunțat Banca Centrală a Greciei (BoG), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie, deficitul de cont curent s-a situat la 404 milioane de euro, în scădere față de un deficit de 850 milioane de euro în perioada similară din 2022, scrie Agerpres.

FOTO BCR a lansat prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie CITEȘTE ȘI FOTO BCR a lansat prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie

Veniturile Greciei din turism au urcat cu 14,6% în septembrie, la 3,3 miliarde de euro, sosirile de turiști străini înregistrând o creștere anuală de 12,7%. De asemenea, un declin mai semnificativ al importurilor decât al exporturilor a ajutat la atenuarea deficitului de cont curent, a informat Banca Centrală a Greciei.

În contextul importurilor costisitoare de energie, în 2022, deficitul comercial al Greciei a crescut cu 63%, la 20 de miliarde de euro, sau 9,7% din PIB.

În primele nouă luni din 2023, veniturile mai ridicate din turism și reducerea importurilor au ajutat la atenuarea deficitului la 7,3 miliarde de euro, de la un deficit de 11,9 miliarde de euro în perioada similară din 2022.

Banca Centrală a Greciei estimează în acest an venituri din turism de 21 miliarde de euro, un avans de 15,6% față de 2019 (când s-au realizat venituri de 18,17 miliarde de euro) și de 19,1% comparativ cu 2022 (când s-au realizat venituri de 17,63 miliarde de euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism