Grecia impune prețuri minime, protejând populația. „Coșul gospodăriei” și lupta împotriva „fenomenelor de speculă”

Grecia impune prețuri minime, protejând populația. „Coșul gospodăriei” și lupta împotriva „fenomenelor de speculă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2022

Supermarketurile din Grecia sunt obligate începând de miercuri să alcătuiască „coșul de uz casnic”, o listă cu cel puțin 51 de categorii de produse de uz curent la prețurile cele mai mici, definite de guvern împotriva inflației, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă produsele alimentare de bază, de la pâine și lapte la zahăr, cafea și alimente pentru copii, această listă include de asemenea produse de igienă și curățare, potrivit Ministerului Dezvoltării și Investițiilor.

Curtea Constituțională a admis sesizarea USR pe legea care permite construirea de hidrocentrale mici în ariile protejate. Legea încalcă principiul bicameralismului CITEȘTE ȘI Curtea Constituțională a admis sesizarea USR pe legea care permite construirea de hidrocentrale mici în ariile protejate. Legea încalcă principiul bicameralismului

„Undă verde pentru coșul de uz casnic, ce cuprinde 51 de produse la prețurile cele mai mici pentru a face față presiunilor inflaționiste”, a salutat ministrul Adonis Gheorghiadis pe contul său de Twitter, scrie Agerpes.

„Scopul nostru este să protejăm consumatorul în fața crizei inflaționiste mondiale”, a scris ministrul pe Twitter, care a vizitat lanțuri de distribuție miercuri dimineață pentru a evalua aplicarea măsurii.

Măsuri anti-inflație în Grecia

Produsele din „coșul de uz casnic” vor purta „etichetare specială”, în timp ce consumatorii au posibilitatea de a evalua prețurile pe un site creat de minister.

Presa rusă se plânge că Dacia Duster este vândută la „prețuri exorbitante” CITEȘTE ȘI Presa rusă se plânge că Dacia Duster este vândută la „prețuri exorbitante”

Obiectivul acestei măsuri este de a lupta împotriva „fenomenelor de speculă” pe fondul exploziei inflației din ultimele șase luni în Grecia. Rata ei a depășit pragul de 10% în țară.

În septembrie, inflația a înregistrat o creștere de 12% pe parcursul unui an, prețul gazelor a crescut mai mult de patru ori (+332%).

„Coșul gospodăriei” face parte dintr-o serie de măsuri de ajutor anunțate recent de guvernul conservator pentru a sprijini mai ales veniturile mici, în timp ce facturile la electricitate și combustibil cresc, ca peste tot în Europa, din cauza conflictului din Ucraina, notează AFP.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
supermarketuri
grecia