Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid

Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid
scris 29 nov 2022

Grecia va reintegra mii de lucrători din domeniul sănătății care au refuzat să fie vaccinați împotriva Covid-19, a anunțat ministrul Sănătății, după o hotărâre judecătorească în acest sens, transmite AFP.

„Hotărârea va fi pusă în aplicare, chiar dacă, în opinia mea, este o decizie periculoasă pentru sănătatea publică", a declarat ministrul Sănătății, Thanos Plevris, la Mega TV.

Criză de benzină la un sfert din stațiile de alimentare din Ungaria CITEȘTE ȘI Criză de benzină la un sfert din stațiile de alimentare din Ungaria

Potrivit lui Plevris, decizia care a intrat în vigoare în urmă cu un an de a marginaliza aproximativ 6.500 de angajați nevaccinați ar trebui să fie anulată de la 1 ianuarie 2023, posibil chiar mai devreme, scrie Hotnews.ro.

Cotidianul Kathimerini a relatat în octombrie că peste 2.000 de lucrători din domeniul sănătății au rămas nevaccinați, inclusiv aproximativ 170 de medici.

Săptămâna trecută, cea mai înaltă instanță administrativă a Greciei, Consiliul de Stat, a cerut anularea acestei măsuri.

Peste 5,3 milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în Grecia de la începutul pandemiei. Peste 34.000 de decese au fost atribuite coronavirusului, potrivit Ministerului Sănătății.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
spitale