Grecia primește bani din partea FMI, dar condiționat. Fondul menține presiunea asupra Europei

Grecia primește bani din partea FMI, dar condiționat. Fondul menține presiunea asupra Europei
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2017

FMI a aprobat o finanțare condiționată a Greciei, de 1,8 miliarde de dolari, acesta fiind primul angajament de susținere a programului internațional de salvare din ultimii doi ani, dar menține presiunea asupra Europei pentru relaxarea termenilor de rambursare a datoriiilor și împiedică Grecia să atragă capital de pe piețele financiare, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul a anunțat că acordul este unul de principiu întrucât consideră că datoriile Greciei sunt nesustenabile fără o relaxare considerabilă a termenilor din partea creditelor europeni, arată news.ro.

Plafonul pentru datoriile pe care le poate avea Grecia, detaliat în documente pregătite înainte de reuniunea de joi a board-ului FMI și semnate de guvernul elen, conferă Atenei și Europei puțin spațiu de manevră dincolo de angajamentele de reformare a economiei și restructurare a datoriei publice.

Touroperator: Albania devine o destinație tot mai căutată de către români CITEȘTE ȘI Touroperator: Albania devine o destinație tot mai căutată de către români

Programul FMI pentru salvarea Greciei prevede un plafon de îndatorare totală pentru guvern de circa 325 de miliarde de euro.

Grecia poate reveni pe piața financiară pentru a-și administra datoriile și să schimbe obligațiuni vechi cu unele noi, în termeni mai favorabili, dacă îi poate obține, dar plafonul o va împiedica să emită alte obligațiuni pentru a atrage capital, așa cum ar vrea autoritățile de la Atena.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
fmi