Alpha Bank a vândut subsidiara din Serbia către un jucător local

Alpha Bank a vândut subsidiara din Serbia către un jucător local
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 apr 2017

Grupul bancar elen Alpha Bank, prezent și în România, a finalizat vânzarea subsidiarei din Serbia către banca locală AIK Bank, deținută de conglomeratul MK Group.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alpha Bank a intrat pe piața din Serbia în 2002, iar în 2005 a cumpărat Jubanka, al șaptelea mare creditor local, pentru 152 de milioane de euro. În ianuarie, Alpha Bank a anunțat că a ajuns la un acord de vânzare cu AIK Banka, ca parte a unui plan mai amplu de restructurare a activității, potrivit SeeNews.

Subsidiara din Serbia a Alpha Bank a trecut pe profit anul trecut, cu un rezultat de 678,5 milioane de dinari (5,5 milioane euro), de la o pierdere de 953,6 milioane de dinari în 2015.

BNR a vorbit magistraților despre economie și bănci, în cadrul unui seminar. Consultantul lui Isărescu, Bogdan Stănescu, care ocupă simultan 11 funcții la stat, printre moderatori CITEȘTE ȘI BNR a vorbit magistraților despre economie și bănci, în cadrul unui seminar. Consultantul lui Isărescu, Bogdan Stănescu, care ocupă simultan 11 funcții la stat, printre moderatori

În România, Alpha Bank a obținut, anul trecut, un profit înainte de taxe de 13,1 milioane euro, comparativ cu pierderi de peste 18 milioane euro în 2015, pe fondul majorării veniturilor operaționale și reducerii costurilor cu împrumuturile neperformante. Alpha Bank, cea mai mare bancă grecească de pe piața locală, nu mai înregistrase profit în România din 2011.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
aik bank
serbia
grecia