Alpha Bank a vândut subsidiara din Serbia către un jucător local

Alpha Bank a vândut subsidiara din Serbia către un jucător local
scris 12 apr 2017

Grupul bancar elen Alpha Bank, prezent și în România, a finalizat vânzarea subsidiarei din Serbia către banca locală AIK Bank, deținută de conglomeratul MK Group.

Alpha Bank a intrat pe piața din Serbia în 2002, iar în 2005 a cumpărat Jubanka, al șaptelea mare creditor local, pentru 152 de milioane de euro. În ianuarie, Alpha Bank a anunțat că a ajuns la un acord de vânzare cu AIK Banka, ca parte a unui plan mai amplu de restructurare a activității, potrivit SeeNews.

Subsidiara din Serbia a Alpha Bank a trecut pe profit anul trecut, cu un rezultat de 678,5 milioane de dinari (5,5 milioane euro), de la o pierdere de 953,6 milioane de dinari în 2015.

BNR a vorbit magistraților despre economie și bănci, în cadrul unui seminar. Consultantul lui Isărescu, Bogdan Stănescu, care ocupă simultan 11 funcții la stat, printre moderatori CITEȘTE ȘI BNR a vorbit magistraților despre economie și bănci, în cadrul unui seminar. Consultantul lui Isărescu, Bogdan Stănescu, care ocupă simultan 11 funcții la stat, printre moderatori

În România, Alpha Bank a obținut, anul trecut, un profit înainte de taxe de 13,1 milioane euro, comparativ cu pierderi de peste 18 milioane euro în 2015, pe fondul majorării veniturilor operaționale și reducerii costurilor cu împrumuturile neperformante. Alpha Bank, cea mai mare bancă grecească de pe piața locală, nu mai înregistrase profit în România din 2011.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alpha bank
aik bank
serbia
grecia