Grecia renunță la obligativitatea purtării măștii sanitare în avioane și locuri publice închise

Grecia renunță la obligativitatea purtării măștii sanitare în avioane și locuri publice închise
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

Grecia a anunțat că renunță la obligativitatea purtării măștii sanitare în avioane și locuri publice închise de la 1 iunie, în contextul ridicării restricțiilor impuse cu scopul de a reduce răspândirea coronavirusului înainte de începutul sezonului estival, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (AESA) și Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) au anunțat în luna mai că ridică obligativitatea purtării măștilor anticovid în avioane și în aeroporturile din Uniunea Europeană începând cu 16 mai, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Guvernul a împrumutat 1,75 miliarde de dolari de pe piețele externe, a treia ieșire din acest an CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul a împrumutat 1,75 miliarde de dolari de pe piețele externe, a treia ieșire din acest an

Cu toate acestea, regulile privind purtarea măștilor variază după ridicarea obligativității. Astfel, companiile aeriene au fost instruite să încurajeze pasagerii să folosească măștile în timpul zborurile către sau dinspre destinații în care purtarea măștii în transportul public este încă necesară.

”În spitale, azilurile de bătrâni și transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul și tramvaiul, rămâne obligatorie purtarea măștii”, a declarat ministrul grec al Sănătății, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat.

El a adăugat că o comisie de experți își va anunța decizia privind purtarea măștii de către pasagerii de pe feribot săptămâna viitoare.

La începutul lunii martie, Grecia a îndepărtat obligativitatea măștii în restaurante, baruri și centre de divertisment de noapte.

Autoritățile 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
masca