Grecia va întări sectorul apărării, pe fondul creșterii tensiunilor în Mediterana

Grecia va întări sectorul apărării, pe fondul creșterii tensiunilor în Mediterana
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2020

Grecia intenționează să cumpere arme, să își dezvolte forțele armate și să își modernizeze industria de apărare, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guuvernului, pe fondul creșterii tensiunilor cu Turcia legate de resursele de energie din estul Mediteranei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statul elen, care a încheiat în 2018 un al treilea program internațional de salvare și s-a confruntat cu impactul economic al crizei noului coronavirus, dorește să cheltuie o parte din rezervele sale în numerar de mai multe miliarde de euro în sectorul apărării, scrie News.ro

Gazprom și-a micșorat de 25 de ori profitul net în primul semestru ca urmare a scăderii volumelor exportate și prețurilor. România a importat mai mult gaz rusesc CITEȘTE ȘI Gazprom și-a micșorat de 25 de ori profitul net în primul semestru ca urmare a scăderii volumelor exportate și prețurilor. România a importat mai mult gaz rusesc

”Discutăm cu alianții dezvoltarea forțelor noastre de apărare”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, adăugând că premierul Kyriakos Mitsotakis va prezenta planurile sâmbătă, în discursul său anual referitor la politica economică.

Un oficial al guvernului grec a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că Grecia este în discuții cu Franța și alte țări cu privire la achiziționarea de avioane de luptă.

Grecia a încearcat, de asemenea, de mai bine de un deceniu să își consolideze și să-și privatizeze companiile de apărare care înregistrează pierderi.

Mitsotakis se va întâlni joi cu președintele francez Emmanuel Macron, în Corsica, înainte de un summit al liderilor din sudul Europei (MED7) pe această insulă franceză. Este de așteptat ca cei doi lideri să discute relația tensionată a Uniunii Europene cu Turcia, a declarat biroul Macron.

Petas a spus că cooperarea în sectorul de apărare dintre cele două țări va fi, de asemenea, pe ordinea de zi.

Turcia și Grecia sunt de multă vreme în dezacord cu privire la întinderea platourilor continentale.

Tensiunile au crescut luna trecută, după ce Ankara a trimis o navă de explorare a hidrocarburilor în apele disputate, însoțită de nave de război, la câteva zile după ce Grecia a semnat un acord maritim cu Egiptul.

Ankara a extins de atunci activitatea navei în regiune, emițând recomandări pe care Atena le numește ilegale.

Luni, liderul conservator grec a discutat despre ultimele evenimente cu președintele Consiliului European, Charles Michel, care prezidează summiturile liderilor UE, într-un apel telefonic.

Michel va vizita Atena pe 15 septembrie, a mai spus Petsas.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
aparare