Grecia va primi de la creditorii din zona euro aproape un miliard de euro

Grecia va primi de la creditorii din zona euro aproape un miliard de euro
scris 5 apr 2019

Miniștrii de Finanțe din zona euro au anunțat vineri la reuniunea Eurogrup de la București acordarea unei tranșe de aproape un miliard de euro Greciei, ca parte a programului de monitorizare a reformelor după încheierea programului de asistență financiară, transmite Reuters.

Atena poate accesa banii cu condiția să-și respecte angajamentele privind reformele, în special legea care extinde protecția oferită debitorilor împotriva procedurilor de executare silită a reședințelor primare, care face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri destinate accelerării procesului de curățare a bilanțului băncilor, scrie Agerpres.

Microsoft îmbunătățește modul în care sunt livrate update-urile pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft îmbunătățește modul în care sunt livrate update-urile pentru Windows 10

Tranșa de aproape un miliard de euro va majora rezerva financiară (buffer) și va permite țării să se împrumute la rate mai favorabile de pe piețe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
creditori