Guvernul ceh a ordonat testarea obligatorie în masă în companiile mijlocii și mari

Guvernul ceh a ordonat testarea obligatorie în masă în companiile mijlocii și mari
scris 2 mar 2021

Guvernul ceh a ordonat ca întregul personal din toate companiile mijlocii și mari din țară să fie testat, obligatoriu, pentru noul coronavirus, relatează marți dpa.

Potrivit noii reglementări, circa 2,1 milioane de angajați vor trebui să se testeze cel puțin o dată în următoarele două săptămâni, după care urmând să se aplice intervale de testare de o săptămână, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Excepție de la această testare în masă pot face companiile cu mai puțin de 50 de angajați.

Guvernul de la Praga a răspuns astfel apelurilor la a lua măsuri mai ferme împotriva răspândirii noului coronavirus în fabrici și birouri.

Asociația sindicală CMKOS s-a pronunțat pentru declararea unei suspendări obligatorii a activității timp de o săptămână în perioada Paștelui, dar ministrul ceh a economiei, Karel Havlicek, a respins vehement ideea. "Nu oprim industria", a spus acesta.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Participarea la testare este obligatorie, pentru companiile vizate și angajații lor, costul testelor antigen urmând să fie plătite din asigurările de sănătate, dar în mod alternativ vor putea fi utilizate și autoteste, care vor fi subvenționate.

Companiile se expun la amenzi drastice dacă nu respectă noua măsură.

Republica Cehă, care are 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei, acum un an, peste 1,2 milioane de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus și 20.500 de decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
testare
cehia