Rusia susține că va începe testarea unui vaccin anti-COVID-19 care produce imunitate celulară și protecție pe o perioadă între 13 și 17 ani

Rusia susține că va începe testarea unui vaccin anti-COVID-19 care produce imunitate celulară și protecție pe o perioadă între 13 și 17 ani
scris 2 mar 2021

Agenția Federală Medico-Biologică a Rusiei (FMBA, conform inițialelor în limba rusă) va începe în luna iulie testele clinice pentru un nou tip de vaccin anti-COVID-19, capabil să genereze imunitate la nivel celular cu o protecție de peste 13 ani, a declarat directoarea acestui centru, Veronika Skvorțova, potrivit agenției EFE.

La o reuniune cu președintele Vladimir Putin, ea a menționat că este vorba despre un vaccin de nouă generație, dezvoltat pe o nouă platformă tehnologică, iar primele două faze ale testelor clinice vor fi unite, ''întrucât actualele protocoale privind vaccinurile o permit'', scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

''Dezvoltăm un vaccin care se diferențiază prin faptul că nu acționează asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului, așadar nu se dezvoltă o imunitate umorală - cu activarea anticorpilor -, ci o imunitate celulară, al cărei avantaj este durata sa îndelungată'', explică Veronika Skvorțova.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

''În unele lucrări experimentale s-a demonstrat că această imunitate se menține între 13 și 17 ani'', a adăugat ea, semnalând totodată că această direcție a cercetărilor se înscrie în actualele tendințe internaționale susținute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
rusia
covid-19