Guvernul polonez a aprobat un buget fără deficit pentru 2020

Guvernul polonez a aprobat un buget fără deficit pentru 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2019

Guvernul polonez a aprobat luni bugetul de stat pentru 2020 care prevede că economia va înregistra o creștere de 3,7% iar inflația se va situa la 2,5%, informează agenția de presă PAP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, bugetul prevede că anul viitor veniturile vor fi egale cu cheltuielile la 435,5 miliarde zloți (102 miliarde euro sau 113 miliarde dolari), scrie Agerpres.

Cele mai scumpe 10 opere de artă din lume. Modigliani și Picasso, prezenți în clasamentul Artprice cu câte două tablouri CITEȘTE ȘI Cele mai scumpe 10 opere de artă din lume. Modigliani și Picasso, prezenți în clasamentul Artprice cu câte două tablouri

Premierul Mateusz Morawiecki a subliniat că bugetul pentru anul viitor este unul orientat spre creștere și care asigură continuarea finanțării pentru programele de asistență socială. "În contextul turbulențelor din jurul nostru, inclusiv Brexit, încetinirea creșterii economice în zona euro și disputele comerciale dintre China și SUA, acest buget stabil și echilibrat ne oferă un sentiment de confort și o plasă de siguranță pentru 2020", a declarat Morawiecki în conferința de presă de după reuniunea Cabinetului.

Anterior, premierul Morawiecki a declarat că bugetul pe 2020 va fi primul buget al Poloniei fără deficit de după căderea comunismului și începutul reformelor de piață în urmă cu trei decenii.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
buget
deficit