Guvernul Poloniei anunță măsuri suplimentare de 2,65 miliarde de dolari pentru a sprijini economia

Guvernul Poloniei anunță măsuri suplimentare de 2,65 miliarde de dolari pentru a sprijini economia
scris 8 apr 2020

Polonia intenționează să adopte măsuri suplimentare de peste 11 miliarde de zloți (2,65 miliarde de dolari), pentru a contracara pagubele economice provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a anunțat marți ministrul Dezvoltării, Jadwiga Emilewicz, transmite Reuters.

Prin noile măsuri, Guvernul extinde excepțiile de la plata asigurărilor sociale pentru companiile care au între 10 și 49 de angajați, ajută persoanele al căror contract de muncă nu include toate drepturile forței de muncă, îi sprijină pe fermieri și acordă credite companiilor importante, scrie Agerpres.

Michelin va începe să confecționeze măști inclusiv în fabricile din România CITEȘTE ȘI Michelin va începe să confecționeze măști inclusiv în fabricile din România

Luni, ministrul de Finanțe, Tadeusz Koscinski, a avertizat că este posibil ca Polonia să intre în recesiune în acest an, din cauza efectelor epidemiei.

Luna trecută, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a anunțat un plan de măsuri fiscale în valoare de 212 miliarde de zloți (51,96 de miliarde de dolari) pentru a atenua potențialele daune provocate de pandemie. Unii oameni de afaceri au criticat planul, susținând că e prea mic și prea complex.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
economie