Parlamentul bulgar a aprobat un buget revizuit cu un deficit de 3% din PIB și noi datorii

Parlamentul bulgar a aprobat un buget revizuit cu un deficit de 3% din PIB și noi datorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2020

Parlamentul bulgar și-a dat luni acordul pentru ca Guvernul de la Sofia să strângă în acest an până la 10 miliarde de leva (5,52 miliarde dolari) de pe piețele financiare, de aproape cinci ori mai mult decât suma de 2,2 miliarde leva preconizată inițial, în ideea de a putea diminua impactul economic al pandemiei de coronavirus și pentru a acoperi un deficit fiscal așteptat, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parlamentarii au aprobat un buget revizuit pentru 2020 care prevede o nouă țintă de deficit fiscal, de 3% din PIB, și se așteaptă ca economia bulgară să se contracte cu 3% în acest an din cauza crizei coronavirusului, scrie Agerpres.

Mesajul business-ului românesc către autorități. Apel pentru salvarea economiei CITEȘTE ȘI Mesajul business-ului românesc către autorități. Apel pentru salvarea economiei

"Suntem la începutul unei crize economice imprevizibile. Prin majorarea limitei de îndatorare, voi căuta cele mai bune decizii pentru a finanța bugetul și să sperăm că nu va fi nevoie să atingem limita", a declarat ministrul bulgar de Finanțe, Vladislav Goranov în Parlament.

Ca urmare a acordului Parlamentului, Bulgaria va putea să acceseze de piețele globale în acest an până la 4,8 miliarde euro (5,18 miliarde dolari). De asemenea, va putea să acceseze și piața locală, pe care de la începutul anului și până în prezent a vândut obligațiuni în valoare de un miliard de leva.

viewscnt
Afla mai multe despre
pib
bulgaria
buget