Guvernul Ucrainei a ridicat restricțiile aplicate prețurilor carburanților, pentru a permite creșterea importurilor

Guvernul Ucrainei a ridicat restricțiile aplicate prețurilor carburanților, pentru a permite creșterea importurilor
scris 18 mai 2022

Guvernul Ucrainei a ridicat restricțiile privind prețurile carburanților, pentru a le permite comercianților să importe mai mult și să compenseze deficitul pe care îl întâmpină Ucraina, după ce forțele ruse au distrus multe spații de depozitare și lanțuri logistice, a declarat marți ministrul Economiei, transmite Reuters.

”Noi... am suspendat reglementarea prețurilor, pentru a le permite operatorilor de pe piață să sature piața... astfel încât să poată furniza toate resursele disponibile pe piața europeană și nu numai de pe piața europeană”, a spus Iulia Svyrydenko, într-un interviu online acordat televiziunii ucrainene, scrie News.ro.

VIDEO În Grecia au început să circule cele mai rapide trenuri din istoria țării CITEȘTE ȘI VIDEO În Grecia au început să circule cele mai rapide trenuri din istoria țării

În timp ce invazia Rusiei în Ucraina a intrat în a treia lună, deficitul de benzină s-a extins în multe zone din țară, cele mai afectate fiind orașe precum Kiev și Liov, în condițiile în care tot mai mulți oameni revin acasă după retragerea rușilor în estul, luna trecută.

În ultimele zile, deficitele de carburanți s-au agravat, în condițiile în care incedrtitudinile legate de război au dus la achiziții dictate de panică, mulți ucraineni depozitând canistre cu benzină acasă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
carburanti