Vladimir Putin declară că este ”imposibil” pentru unele state europene ”să renunțe rapid” la petrolul rusesc din cauza ”ponderii deosebit de mari a hidrocarburilor rusești”. Europa riscă ”să plătească cele mai ridicate prețuri la energie la nivel mondial”

Vladimir Putin declară că este ”imposibil” pentru unele state europene ”să renunțe rapid” la petrolul rusesc din cauza ”ponderii deosebit de mari a hidrocarburilor rusești”. Europa riscă ”să plătească cele mai ridicate prețuri la energie la nivel mondial”
scris 18 mai 2022

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că este ”imposibil” pentru unele state europene ”să renunțe rapid” la petrolul provenit din Rusia, după cum propune Uniunea Europeană, din cauza ”ponderii deosebit de mari a hidrocarburilor rusești”. Liderul rus a mai subliniat că Europa riscă să plătească pe termen lung ”cele mai ridicate prețuri la energie la nivel mondial”, în cazul în care renunță la aprovizionarea cu energia livrată de Moscova, relatează Reuters.

Statele membre UE negociază în prezent o propunere de embargo asupra petrolului provenit din Rusia în contextul invaziei în Ucraina, însă nu au reușit să ajungă la un consens în cursul acestei săptămâni din cauza unui drept de veto al Ungariei, care este foarte dependentă de importurile de petrol rusești, scrie News.ro.

FOTO Rusia schimbă Coca Cola, Fanta și Sprite cu...CoolCola, Fancy și Street. Reacția cumpărătorilor CITEȘTE ȘI FOTO Rusia schimbă Coca Cola, Fanta și Sprite cu...CoolCola, Fancy și Street. Reacția cumpărătorilor

”Evident, unele state UE, unde bilanțul energetic al ponderii hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea face acest lucru mult timp de acum înainte, să renunțe la petrolul nostru”, a afirmat Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri televizate cu oficiali guvernamentali și din domeniul petrolului.

Putin a mai spus că sancțiunile impuse de Occident și un posibil embargo asupra petrolului rusesc au dus la o creștere a prețului petrolului la nivel mondial.

El a subliniat că, renunțând la aprovizionarea cu energie din Rusia, Europa riscă să plătească pe termen lung cele mai ridicate prețuri la energie din lume, iar competitivitatea industriei europene va fi periclitată.

El a mai spus că sancțiunile occidentale au alimentat inflația pe întregul continent european.

Rusia se confruntă cu o scădere a producției de petrol nemaiîntâlnită de la prăbușirea Uniunii Sovietice din cauza sancțiunilor occidentale, care complică extrem de mult vânzarea petrolului rusesc la nivel global.

”Există schimbări colosale pe piața petrolului și a încheia afaceri după cum se proceda înainte, în conformitate cu vechiul model, pare puțin probabil”, a spus Putin, adăugând că este important să se înființeze un lanț complet de la producător până la cumpărător.

El a promis că va aloca un ajutor de stat producătorilor autohtoni de petrol și va facilita accesul la împrumuturi și asigurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
petrol