Huawei, interesată să participe la dezvoltarea unui centru de date în Serbia

Huawei, interesată să participe la dezvoltarea unui centru de date în Serbia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 sep 2019

Compania chineză de telecomunicații Huawei ar putea colabora cu guvernul sârb pentru construirea unui centru de date în Serbia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul sârb are în plan o investiție de 30 de milioane de euro în construirea unui centru de date Kragujevac. Planul Serbiei a fost anunțat în luna iulie de premierul Ana Brnabic. Centrul va avea câteva sute de angajați.

Huawei și-a exprimat interesul de a se alătura acestui proiect și ar putea participa la dezvoltarea infrastructurii cloud și la crearea unei platforme de inteligență artificială bazată pe soluții de calcul de înaltă performanță (high-performance computing solutions - HPC), platformă ce va deținută de stat.

VIDEO Prima centrală nucleară plutitoare a Rusiei a ajuns la punctul de destinație, în Extremul Orient CITEȘTE ȘI VIDEO Prima centrală nucleară plutitoare a Rusiei a ajuns la punctul de destinație, în Extremul Orient

În cadrul unei întâlniri cu președintele diviziei de cloud a Huawei, oficialii sârbi au discutat și posibilitatea înființării unui centru regional al Huawei pentru Balcanii de Vest în Serbia, potrivit unui anunț al autorităților sârbe, citat de Seenews.

Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente pentru industria telecomunicațiilor și al doilea mare producător de smartphone-uri, a fost inclus de administrația Trump, în luna mai, pe o listă neagră a entităților care nu pot face afaceri cu companii americane fără acordul guvernului. Autoritățile americane au invocat motive care țin de securitatea națională, fără însă să ofere dovezi în acest sens.

La luna august, Departamentul american de Comerț a prelungit cu 90 de zile o licență temporară acordată Huawei și companiilor afiliate pentru a putea continua să exporte produse în SUA și să se aprovizioneze cu componente de la companiile americane. Totodată, instituția a anunțat că a adăugat pe lista neagră încă 46 de companii afiliate Huawei, inclusiv subsidiara din România, majorând numărul total de afiliați la 114.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
centru de date huawei
huawei serbia
centru date serbia
huawei investitii
huawei regiune
sanctiuni huawei