CONFIRMARE SIF Muntenia semnează achiziția fostului sediu CASMB din Floreasca de la familia Gruia

CONFIRMARE SIF Muntenia semnează achiziția fostului sediu CASMB din Floreasca de la familia Gruia

Clădirea de birouri Floreasca Lake Office Building

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 sep 2022

SIF Muntenia a semnat cu o firmă a soților Florina și Bogdan Gruia un antecontract de vânzare-cumpărare pentru clădirea de birouri Floreasca Lake Office Building, fostul sediu al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), din cartierul bucureștean Floreasca, tranzacția urmând a fi completă la finalul acestui an, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

SIF Muntenia derulează această tranzacție, evaluată la circa 5 milioane de euro, prin compania sa Voluthema Property Developer. Sursele Profit.ro spun că a fost efectuată deja o plată intermediară, urmând ca până la finalul anului să fie achitat prețul integral, după îndeplinirea unor clauze asumate de vânzător.

EXCLUSIV Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, a început EXIT-ul din România în favoarea Poloniei: Tranzacție cu britanici intrați pe piața locală după o tatonare de 2 ani. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, a început EXIT-ul din România în favoarea Poloniei: Tranzacție cu britanici intrați pe piața locală după o tatonare de 2 ani. "Integrarea în UE v-a adus și dezavantaje!"

Clădirea de birouri cumpărată de SIF Muntenia este de clasă B+, are două subsoluri cu 21 de locuri de parcare, și 6 etaje supraterane cu o suprafață închiriabilă de 3.595 de metri pătrați. Construcția sa a fost definitivată în 2011.

Până în iulie 2017, imobilul a fost sediul CASMB, după care a fost închiriat, pe o perioadă de 5 ani, furnizorului bulgar de produse pentru industria jocurilor de noroc Euro Games Technology Romania, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Chiriașul avea posibilitatea de a prelungi contractul cu încă 5 ani.

EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului

Decizia acționarilor Voluthema de a cumpăra imobilul de birouri a fost însoțită de aprobarea unei majorări de capital în valoare de circa 4,6 milioane euro.  

Floreasca Lake Office Building se află la circa 150 de metri distanță de actualul sediu al SIF Muntenia, care împarte o clădire de birouri cu sucursala București a SIF Banat-Crișana.

Imobilul tranzacționat acum a fost scos la vânzare în 2017 la un preț de 6 milioane de euro, fără TVA.

Vânzătorul clădirii de birouri este firma Floreasca Lake Sight, deținută de Florina și Bogdan Gruia, potrivit documentelor obținute de Profit.ro. Cei doi antreprenori dețin compania de construcții Activ Group Management, care se prezintă drept „cea mai mare companie ce are ca obiect de activitate închirierea echipamentelor și a utilajelor destinate lucrărilor de construcții“, având în proprietate peste 500 de utilaje.

EXCLUSIV Fondul de investiții Stage Capital, susținut de Deutsche Bank și Goldman Sachs, a ieșit de pe piața românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul de investiții Stage Capital, susținut de Deutsche Bank și Goldman Sachs, a ieșit de pe piața românească

Familia Gruia participă la mai multe lucrări de infrastructură rutieră. Spre exemplu, de anul acesta grupul familiei Gruia este prezent pe șantierul autostrăzii A1 între Pitești și Sibiu cu 200 de utilaje. Grupul a făcut parte din asocierea care a construit magistrala 5 de metrou din București.

Florina Gruia este fosta soție a avocatului Doru Boștină. Bogdan Gruia împarte o companie imobiliară și cu Miorița Videanu, soția lui Adriean Videanu, fostul primar general al Bucureștiului.

Activ Group Management a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri record de 35,5 milioane euro, un profit net, tot record, de 10,3 milioane euro și un număr de aproape 400 de angajați.

Voluthema Property Developer a fost înființată în 2008 prin preluarea unor active imobiliare deținute de SIF Muntenia și Avicola București. Compania mai deține clădirea de clasă B Muntenia Business Center, fostul sediu central al SIF Muntenia din zona Unirii, construit în 1996 și cu o suprafață închiriabilă de 5.671 de metri pătrați și un teren de 1,8 hectare în Ciolpani.

Voluthema preluase de la Avicola și un teren în pădurea Băneasa, lângă complexul Stejarii, însă acesta a fost vândut în 2017 cu 4,5 milioane de euro, potrivit anunțurilor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif muntenia
bogdan gruia
florina gruia
floreasca lake office building