Inflația prețurilor de consum din Rusia a accelerat în 2021

Inflația prețurilor de consum din Rusia a accelerat în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2021

Inflația prețurilor de consum din Rusia a accelerat la 8,39% în 2021, în pofida a șapte majorări de dobânzi efectuate de banca centrală, de la 4,91% în 2020, potrivit datelor preliminare publicat de serviciul de statistică Rosstat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Inflația, care se apropie de cele mai înalte niveluri de la începutul anului 2016, a devenit o problemă acută pentru Rusia, afectând nivelul de trai și determinându-l președintele Vladimir Putin să ceară măsuri preventive, scrie News.ro.

Femeile din Ucraina - obligate să se înregistreze în forțele armate CITEȘTE ȘI Femeile din Ucraina - obligate să se înregistreze în forțele armate

Creșterea indicelui prețurilor de consum în 2021 a depășit așteptările analiștilor pentru o creștere de 8,2% dintr-un sondaj Reuters efectuat la sfârșitul lunii decembrie.

Banca centrală, care țintește o inflație de 4%, a trebuit să-și revizuiască în creștere previziunile de inflație, în cursul anului, dar a continuat să spună că ritmul creșterii anuale a prețurilor de consum se va apropia de țintă în 2022.

Banca ar urma să majoreze din nou dobânda cheie, de la nivelul actual de 8,5%, în primul trimestru al anului 2022, potrivit sondajului lunar al Reuters.

În săptămâna încheiată pe 27 decembrie, indicele prețurilor de consum a crescut cu 0,26%, potrivit Rosstat. Rosstat va publica valoarea finală a inflației pe 12 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
inflatie