Inflația prețurilor de consum din Rusia a accelerat în 2021

Inflația prețurilor de consum din Rusia a accelerat în 2021
scris 30 dec 2021

Inflația prețurilor de consum din Rusia a accelerat la 8,39% în 2021, în pofida a șapte majorări de dobânzi efectuate de banca centrală, de la 4,91% în 2020, potrivit datelor preliminare publicat de serviciul de statistică Rosstat, transmite Reuters.

Inflația, care se apropie de cele mai înalte niveluri de la începutul anului 2016, a devenit o problemă acută pentru Rusia, afectând nivelul de trai și determinându-l președintele Vladimir Putin să ceară măsuri preventive, scrie News.ro.

Femeile din Ucraina - obligate să se înregistreze în forțele armate CITEȘTE ȘI Femeile din Ucraina - obligate să se înregistreze în forțele armate

Creșterea indicelui prețurilor de consum în 2021 a depășit așteptările analiștilor pentru o creștere de 8,2% dintr-un sondaj Reuters efectuat la sfârșitul lunii decembrie.

Banca centrală, care țintește o inflație de 4%, a trebuit să-și revizuiască în creștere previziunile de inflație, în cursul anului, dar a continuat să spună că ritmul creșterii anuale a prețurilor de consum se va apropia de țintă în 2022.

Banca ar urma să majoreze din nou dobânda cheie, de la nivelul actual de 8,5%, în primul trimestru al anului 2022, potrivit sondajului lunar al Reuters.

În săptămâna încheiată pe 27 decembrie, indicele prețurilor de consum a crescut cu 0,26%, potrivit Rosstat. Rosstat va publica valoarea finală a inflației pe 12 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
inflatie