Rusia introduce examinare medicală și chiar amprentare obligatorii pentru străini

Rusia introduce examinare medicală și chiar amprentare obligatorii pentru străini
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2021

Rusia introduce de miercuri examinare medicală și amprentare obligatorii pentru străini, noile reguli fiind deja puternice criticate, relatează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform noii legi, vor fi necesare verificări medicale elaborate la fiecare trei luni începând de anul viitor, inclusiv analize de sânge și raze X sau examinări CT pentru unii, scrie Agerpres.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Ministerul de Externe de la Moscova a precizat că va încerca să obțină "condiții favorabile" pentru jurnaliștii străini și familiile lor.

Camera de Comerț Germano-Rusă (AHK) a atras deja atenția că economia Rusiei ar putea fi afectată dacă noile reguli vor fi implementate pe deplin.

Dacă oamenii de afaceri vor fi afectați, există riscul ca "managerii străini importanți pentru Rusia să se îndepărteze în număr mare de ea", a precizat AHK.

Camera de Comerț Germano-Rusă a cerut guvernului rus să relaxeze regulile, printr-o scrisoare transmisă în decembrie.

Conform noilor prevederi, străinii trebuie să se testeze de tuberculoză, sifilis și HIV. AHK susține că rezultatele trebuie trimise autorităților ruse responsabile cu imigrația și că luarea de amprente este de asemenea obligatorie.

Persoanele care refuză să se supună regulilor riscă să rămână fără permis de lucru.

Autoritățile ruse afirmă că noua procedură este o măsură sanitară în beneficiul întregii țări.

Ziarul rus Novaia Gazeta, critic la adresa Kremlinului, s-a întrebat însă dacă nu este vorba de discriminare.

Nu este clar dacă străinii vor trebui să părăsească țara sau să sufere alte consecințe dacă testele vor arăta că sunt bolnavi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
controale