Israelul nu vinde avioane F-16 Croației, din cauză că Statele Unite nu aprobă tranzacția

Israelul nu vinde avioane F-16 Croației, din cauză că Statele Unite nu aprobă tranzacția
scris 11 ian 2019

Israelul nu va putea vinde Croației avioane de vânătoare F-16, din cauză că Statele Unite nu aprobă tranzacția, a declarat joi ministrul croat al apărării, Damir Krsticevic, citat de Reuters.

Croația a decis anul trecut să își modernizeze forțele aeriene și a optat pentru 12 avioane F-16 recondiționate. Premierul Andrej Plenkovic a afirmat săptămâna aceasta că nu va accepta nicio altă înțelegere decât cea cu Israelul, la care s-a ajuns în martie anul trecut, scrie Agerpres.

Avertismentul după ordonanța Guvernului privind măsurile fiscale are rapid urmări: Digi majorează tarifele lunare. Noile prețuri și de când va fi aplicată scumpirea CITEȘTE ȘI Avertismentul după ordonanța Guvernului privind măsurile fiscale are rapid urmări: Digi majorează tarifele lunare. Noile prețuri și de când va fi aplicată scumpirea

Presa croată, preluată de Reuters, a susținut că problema a apărut la modernizarea avioanelor cu ajutorul tehnologiei israeliene. Firmele americane din domeniul apărării nu ar mai fi obținut niciun profit din recondiționare și service.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
f16
croatia