Jaguar Land Rover mută producția SUV-ului Discovery la noua fabrică de 1,4 miliarde euro din Slovacia

Jaguar Land Rover mută producția SUV-ului Discovery la noua fabrică de 1,4 miliarde euro din Slovacia
scris 11 iun 2018

Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare producător auto din Marea Britanie, va transfera întreaga activitate de producție a SUV-ului Land Rover Discovery la fabrica pe care o construiește la Nitra, în Slovacia. Mutarea este programată pentru începutul anului viitor.

Anterior, JLR a anunțat că va construi următoarea generație a SUV-ului Discovery în Slovacia, în timp ce versiunile mai vechi urmau să fie produse în continuare la uzina de la Solihull, din apropiere de Birmingham.

Producătorul auto, deținut de indienii de la Tata Motors, a indicat că ar putea concedia un număr nespecificat de angajați la Solihull în contextul transferării producției modelului Discovery.

Gratis cu trenul în Europa CITEȘTE ȘI Gratis cu trenul în Europa

Cu toate acestea, uzina de la Solihull va face, probabil, noi angajări, în condițiile în care JLR va folosi uzina pentru a produce noua generație a modelului Range Rover.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, compania va construi o nouă platformă la Solihull care să permită producția de automobile cu motoare hibride și electrice, astfel că viitorul Range Rover ar putea fi prima mașină electrică produsă de JLR în Marea Britanie.

Anul trecut, JLR a anunțat că toate modelele sale vor avea, până în anul 2020, fie o versiune electrică, fie una cu propulsie hibridă.

Investiția în noua platformă de la Solihull se va ridica la câteva sute de milioane de lire sterline.

Fabrica JLR din Slovacia, investiție de 1,4 miliarde de euro, este programată să înceapă producția la finele acestui an.

În mai 2017, Comisia Europeană a inițiat o anchetă privind un ajutor de stat în cuantum de 125 milioane de euro acordat JLR de guvernul slovac, precum și unele facilități promise companiei de autoritățile de la Praga.

Uzina de la Nitra, din vestul Slovaciei, va avea o capacitate anuală de producție de 150.000 de mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
discovery
slovacia
productie
concedieri
relocare