Nou posibil scandal diesel: Autoritățile au descoperit la motoarele Mercedes-Benz 5 dispozitive de manipulare a emisiilor, potrivit presei germane

Nou posibil scandal diesel: Autoritățile au descoperit la motoarele Mercedes-Benz 5 dispozitive de manipulare a emisiilor, potrivit presei germane
scris 11 iun 2018

Autoritatea pentru transporturi din Germania, KBA, a descoperit 5 tipuri de software ilegal la motoarele Mercedes-Benz/Daimler, potrivit publicației Bild. Compania a refuzat să facă comentarii și a spus că are o relație transparentă de comunicare deplină cu KBA.

Informațiile legate de un nou posibil scandal diesel, cu dispozitive de manipulare a emisiilor, încep să se confirme, chiar dacă deocamdată nu pe cale oficială. Publicația germană Bild scrie că autoritatea pentru transporturi KBA a descoperit cinci „dispozitive ilegale” care manipulează emisiile atunci când sunt pe bancul de teste. Sursele pe care le citează jurnaliștii germani vorbesc despre aproximativ 1 milion de autovehicule din toate categoriile care utilizează acest tip de dispozitiv.

Unul din purtătorii de cuvânt ai Daimeler a spus „cooperăm la nivel extins și transparent cu KBA și cu ministerul federal al tranpsorturilor”, însă nu a făcut niciun comentariu în legătură cu posibilele acuzații.

FOTO Competiție: BMW prezintă noul X5 la doar o zi după debutul lui Audi Q8 CITEȘTE ȘI FOTO Competiție: BMW prezintă noul X5 la doar o zi după debutul lui Audi Q8

Anterior, cei de la Daimler au negat că vreun tip de dispozitiv/software descoperit de KBA ar încălca legislația. Deja ministerul transporturilor a anunțat că a cerut Mercedes-Benz să recheme modelul Vito cu motor 1.6 diesel EURO 6, pentru a-i face un upgrade software-ului motorului, deoarece încalcă legislația.

Potrivit Automotive News, CEO-ul Daimler AG, Dieter Zetche are programată o întâlnire cu ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, pentru luni, pe tema motoarelor diesel.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
daimler
emisii
diesel
kba