Johnson&Johnson și Colgate-Palmolive au fost amedate pentru încălcarea plafonului profitului brut

Johnson&Johnson și Colgate-Palmolive au fost amedate pentru încălcarea plafonului profitului brut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

Autoritățile elene au anunțat amenzi în valoare totală de 1,67 milioane de euro (1,81 milioane de dolari) pentru sucursalele locale a doi giganți americani din domeniul sănătății și al produselor de larg consum, Johnson & Johnson și Colgate-Palmolive, pentru presupusele încălcări ale plafonului de profit impus pe fondul crizei costului vieții din Grecia, scrie ABC News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Dezvoltării a declarat că societatea  Johnson & Johnson Hellas a fost amendată cu 1 milion de euro, iar Colgate-Palmolive Hellas cu 672.000 de euro. Nu au fost oferite mai multe detalii despre presupusele încălcări, scrie News.ro.

ANUNȚ Autostrada A7 Moldova: Când va fi semnat ultimul contract, cu o firmă din Turcia CITEȘTE ȘI ANUNȚ Autostrada A7 Moldova: Când va fi semnat ultimul contract, cu o firmă din Turcia

Amenzile au fost impuse în temeiul unei legi adoptate în iulie, care limitează profiturile brute pentru o gamă largă de bunuri și servicii cheie de consum – mai ales în sectoarele alimentare și de sănătate – până la sfârșitul anului 2023. Legea prevede că profitul brut pe unitate nu îl poate depăși pe cel de dinainte de 31 decembrie 2021.

Sondajele succesive au identificat criza costului vieții, declanșată în mare parte de războiul din Ucraina, drept o preocupare majoră pentru majoritatea grecilor, majoritatea covârșitoare declarând că i-a forțat să reducă achizițiile de bunuri de bază. Împreună cu alimentele și alte produse de consum, costurile locuințelor în Grecia au crescut brusc.

Problema a strâns presiuni asupra guvernului de centru-dreapta, care și-a asigurat un al doilea mandat într-o victorie zdrobitoare în alegerile din iunie.

Potrivit ministrului Dezvoltării, Costas Skrekas, combaterea prețurilor ridicate este „o prioritate de vârf a guvernului” și a promis verificări constante ale pieței pentru a se asigura că plafonul profitului este respectat.

Pe 2 noiembrie, ministerul a amendat sucursalele grecești ale Procter & Gamble și Unilever cu 1 milion de euro fiecare pentru că ar fi încălcat plafonul profitului brut.

Rata inflației în luna octombrie a fost de 3,4% pe an, potrivit autorității de statistică a țării, în scădere față de 9,1% cu un an înainte.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson&johnson
colgate-palmolive
amenda