Dragnea anunță lege cu sancțiuni pentru calitatea dublă a produselor: Cine aduce produse de calitate mai slabă să plătească, să le scoatem magazinele din țară!

Dragnea anunță lege cu sancțiuni pentru calitatea dublă a produselor: Cine aduce produse de calitate mai slabă să plătească, să le scoatem magazinele din țară!
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2019

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va depune un proiect de lege prin care să poată fi sancționate firmele străine care vor vinde produse de calitate mai slabă decât în țările de origine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Dacă cineva își va mai permite să aducă în România produse care sunt de calitate mai slabă decât la ei în țară, să plătească și să le scoatem magazinele din țară. Prea mult timp s-au învățat ca România să accepte orice, că România trebuie să înghită orice, că România trebuie să vândă orice pe nimic, că resursele noastre sunt de fapt ale altor, că noi suntem niște fricoși, niște momâi. De ce? Că ne sperie cu niște procese, că ne sperie cu niște dosare?", a amenințat liderul PSD, citat de Hotnews.

Recent, Dragnea, a transmis „un ultim avertisment” către Autoritatea Sanitar-Veterinară, Protecția Consumatorului, Antifrauda și Vămi, spunând că, dacă cei de la aceste instituții nu sunt în stare să analizeze fiecare fruct sau legumă care intră în România, ca să nu mai intre produse nesănătoase în țară, atunci să plece acasă. Dragnea a susținut că „roșiile bune se păstrează pentru țările din vest, iar în România vin roșii proaste și nesănătoase”.

Urmare a acestui mesaj, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală și inspectorii Direcției Generale a Vămilor au lansat la nivel național acțiunea ”Demetra”, în cadrul căreia verifică toate circuitele de comercializare a legumelor și fructelor.

Zeci de inspectori vamali au descins și în Piața de Gros de la Pucheni, dar marii retaileri din România avertizează că există riscul unui blocaj în aprovizionarea cu legume și fructe din cauza controalelor ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
demetra
dragnea
piete
fructe
legume