Lavrov avertizează Republica Moldova că orice acțiune care ”amenință securitatea trupelor ruse” din Transnistria va fi considerată un ”atac asupra Rusiei”

Lavrov avertizează Republica Moldova că orice acțiune care ”amenință securitatea trupelor ruse” din Transnistria va fi considerată un ”atac asupra Rusiei”
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat Republica Moldova că orice acțiune considerată că ”ar amenința securitatea trupelor ruse” în regiunea separatistă a Transnistriei va fi considerată ”conform dreptului internațional drept un atac asupra Rusiei”, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Toată lumea ar trebui să înțeleagă că orice acțiune care ar amenința securitatea trupelor noastre (în Transnistria) va fi considerată conform dreptului internațional drept un atac asupra Rusiei”, a declarat șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, în cadrul unui discurs la cea mai importanță școală de afaceri externe din Rusia, scrie News.ro

CONFIRMARE Terenul primei fabrici de spumă poliuretanică din România - vândut unui dezvoltator imobiliar. Profit.ro a anunțat anterior că fabrica, cu 150 de angajați, va fi închisă după 50 de ani CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Terenul primei fabrici de spumă poliuretanică din România - vândut unui dezvoltator imobiliar. Profit.ro a anunțat anterior că fabrica, cu 150 de angajați, va fi închisă după 50 de ani

Rusia a staționat trupe de menținere a păcii în Transnistria de la începutul anilor 1990, când în urma unui conflict armat, separatiștii pro-ruși au cucerit cea mai mare parte a regiunii.

De asemenea, forțele ruse păzesc și un depozit de muniție în regiune.

Rusia a anunțat că armata sa se află staționată în Transnistria pentru a menține pacea și stabilitatea, însă Republica Moldova dorește ca Moscova să își retragă forțele de pe teritoriul său.

În aprilie, tensiunile în Republica Moldova au crescut după ce au fost semnalate o serie de atacuri sporadice în Transnistria.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul rus de externe
serghei lavrov