Letonia interzice parlamentarilor să voteze dacă nu s-au vaccinat anti-COVID

Letonia interzice parlamentarilor să voteze dacă nu s-au vaccinat anti-COVID
scris 12 nov 2021

Parlamentul Letoniei a votat să le retragă dreptul de vot al legiuitorilor care refuză să se vaccineze anti-Covid și să le interzică prezența în plen, relatează Reuters.

Letonia, țară care are una din cele mai scăzute rate ale vaccinării anti-Covid din Uniunea Europeană, a fost primul stat al blocului comunitar care a reintrodus carantina în această toamnă după ce o creștere vertiginoasă a infecțiilor cu coronavirusul a amenințat să îi copleșească sistemul sanitar, arată Hotnews.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Restricțiile impuse parlamentarilor ce refuză să se vaccineze, care includ penalități salariale, au fost susținute de 62 din cei 100 de locuitori. Ele urmează să intre în vigoare de luni și vor dura până la jumătatea lui 2022.

Televiziunea de stat de la Riga a relatat că 9 parlamentari au respins vaccinarea anti-Covid.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Janis Rancans, inițiatorul proiectului legislativ, a declarat că măsura este necesară pentru a promova încrederea populației în politicile de combatere a pandemiei luate de autorități.

Letonia, țară cu o populație de aproximativ 1,9 milioane de locuitori, a înregistrat 237.765 de infecții cu coronavirusul și 3.646 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
letonia
vot
covid