Liberalii obțin o victorie în alegerile legislative estone, extrema dreaptă înregistrează o ascensiune

Liberalii obțin o victorie în alegerile legislative estone, extrema dreaptă înregistrează o ascensiune
scris 4 mar 2019

Partidul eston Reforma (liberal, centru-dreapta) a obținut o victorie în alegerile legislative, în care a obținut 28,8% din voturile exprimate, potrivit rezultatelor oficiale anunțate de către Comisia electorală, relatează Reuters.

Formațiunea premierului în exercițiu Jüri Ratas Partidul de centru (KESK, centru-stânga) se clasează a doua, cu 23% din voturile exprimate, urmat de EKRE (extremă dreapta), cu 17,8% din sufragii, scrie News.ro.

VIDEO Intrarea Uber în Iași îi scoate pe taximetriști în stradă, cu lozinci și împotriva Taxify. \ CITEȘTE ȘI VIDEO Intrarea Uber în Iași îi scoate pe taximetriști în stradă, cu lozinci și împotriva Taxify. "Afară, afară, Uberul din țară."

Conducătoarea Reformei, Kaja Kallas, în vârstă de 40 de ani, ar putea deveni prima femeie care să conducă Guvernul eston, însă ea are de purtat negocieri dificile în vederea formării unei coaliții guvernamentale.

Această fostă eurodeputată a spus în mai multe rânduri că exclude să guverneze împreună cu extrema dreaptă și s-a declarat deschisă oricărei alte apropieri.

Estonia înregistrează o creștere economică și un nivel scăzut al șomajului, însă diferențele între regiunile acestei țări cu 1,3 milioane de locuitori sunt considerabile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alegeri estonia
reforma