OTP continuă să se extindă și semnează pentru încă o subsidiară Société Générale

OTP continuă să se extindă și semnează pentru încă o subsidiară Société Générale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 mar 2019

Grupul ungar OTP Bank, care anterior a încercat să cumpere și Banca Românească, continuă extinderea în regiune prin achiziții de la Société Générale, cel mai recent acord vizând subsidiara deținută de francezi în Muntenegru. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul acord OTP-Société Générale vine după ce grupul ungar a semnat preluarea, tot de la francezi, a pachetului majoritar al Mobiasbancă, a treia mare bancă din Republica Moldova în funcție de active.

Tot acum, Société Générale a agreat vânzarea  subsidiarei macedonene Ohridska Banka către austriecii Steiermaerkische Sparkasse.

În vară, grupul ungar, care are în plan o extindere puternică în regiune, a cumpărat subsidiarele din Albania și Bulgaria ale Société Générale. Ulterior, în decembrie, OTP a ajuns la un acord pentru a cumpăra și divizia din Serbia a francezilor.

În România, tranzacția prin care OTP Bank România urma să preia Banca Românească de la NBG a fost respinsă, anul trecut, de Banca Națională a României, decizie anunțată în premieră de Profit.ro. A fost pentru prima dată când BNR s-a opus unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței.

Comisia Europeană: Taxa pe lăcomie și alte măsuri recente pun presiune pe stabilitatea financiară. Politica monetară este tot mai constrânsă de măsurile fiscale CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: Taxa pe lăcomie și alte măsuri recente pun presiune pe stabilitatea financiară. Politica monetară este tot mai constrânsă de măsurile fiscale

În primăvara anului trecut, presa bulgară relata că grupul francez Société Générale are în plan să se retragă de pe toate piețele bancare din Europa Centrală și de Est unde nu se numără printre cei mai puternici 3 jucători. Cele șase piețe din regiune unde Société Générale nu este printre cei mai importanți jucători și de pe care grupul francez dorește să se retragă sunt Bulgaria, Macedonia, Moldova, Serbia, Muntenegru și Albania.

În toamnă, grupul francez ajuns la un privind vânzarea subsidiarei poloneze Euro Bank către Bank Millenium, controlată de grupul portughez Banco Comercial Portugues (BCP).

Pe piața bancară din România, BRD - Groupe Société Générale, controlată de grupul francez cu un pachet de 60% din acțiuni, este al treilea jucător în funcție de active, astfel că o retragere este puțin probabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
société générale
vanzare banca
société générale regiune
otp extinderea
acord otp