Lira turcească a scăzut pe parcursul zilei de astăzi la cel mai mic nivel din acest an în raport cu dolarul american, după ce Turcia și SUA și-au suspendat serviciile reciproce de acordare a vizelor

Lira turcească a scăzut pe parcursul zilei de astăzi la cel mai mic nivel din acest an în raport cu dolarul american, după ce Turcia și SUA și-au suspendat serviciile reciproce de acordare a vizelor
scris 9 oct 2017

Lira turcească a scăzut pe parcursul zilei de astăzi cu 6,6% în raport cu dolarul american, cel mai mic nivel din acest an, după ce Turcia și SUA și-au suspendat serviciile reciproce de acordare a vizelor.

Turcia și SUA și-au suspendat serviciile reciproce de acordare a vizelor, ambasada Turciei la Washington anunțând că trebuie să reevalueze angajamentul Guvernului SUA în ceea ce privește siguranța misiunii și a personalului, la puțin timp după ce ambasada americană la Ankara a făcut un anunț foarte asemănător.

EXCLUSIV Grupul italian Landi Renzo ia în calcul închiderea producției în România și centralizarea operațiunilor în Polonia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul italian Landi Renzo ia în calcul închiderea producției în România și centralizarea operațiunilor în Polonia

Disputa intervine după ce un angajat al consulatului american din Istanbul a fost reținut săptămâna trecută, fiind acuzat de legături cu clericul Fethullah Gulen, acuzat de regimul de la Ankara pentru lovitura de stat eșuată, de anul trecut. Washingtonul a condamnat acțiunea autorităților turce, pe care a calificat-o ca fiind lipsită de fundament  și că periclitează relațiile bilaterale, scrie News.ro.

Conform agenției de presă Anadolu, cel reținut era un bărbat cu cetățenie turcă.

Într-o declarație transmisă duminică, ambasada Turciei la Washington afirmă: "Evenimente recente au forțat Guvernul turc să reevalueze angajamentul Guvernului SUA în ceea ce privește securitatea misiunii și a personalului".

VIDEO O rețea norvegiană de săli de sport și arte marțiale vine în România CITEȘTE ȘI VIDEO O rețea norvegiană de săli de sport și arte marțiale vine în România

"Pentru a reduce numărul de vizitatori la misiunile noastre diplomatice și consulare din SUA pe durata acestei reevaluări, am suspendat toate serviciile de viză destinate cetățenilor americani la misiunile noastre diplomatice din consulare din SUA, măsura intrând în vigoare imediat", a anunțat ambasada.

Declarația părții turce este aproape aceeași ca și cea emisă anterior de partea americană, fiind de fapt schimbat doar numele țării, consemnează BBC.

Ambasada SUA a anunțat că suspendă acordarea de vize turistice, medicale, de afaceri, vize temporare de muncă sau vize de studii.

Ankara face de mai mut timp presiuni asupra autorităților de la Washington pentru a-l extrăda pe clericul Fethullah Gulen, pentru rolul jucat în lovitura de stat eșuată din iulie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
vize sua
turcia