Lituania atrage furia Moscovei

Lituania atrage furia Moscovei
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2022

Autoritățile lituaniene au anunțat că, începând de sâmbătă, este în vigoare o interdicție privind tranzitul feroviar pe teritoriul Lituaniei către exclava rusă Kaliningrad a mărfurilor care fac obiectul sancțiunilor UE, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Situată între Polonia și Lituania, membre ale UE și NATO, Kaliningrad se aprovizionează din Rusia prin intermediul căilor ferate și al gazoductelor care trec prin Lituania, arată Agerpres.

Moscova a reacționat cu furie la restricțiile impuse de Lituania asupra transportului feroviar între exclava sa de la Marea Baltică și restul teritoriului rusesc, conform DPA.

''Blocada incipientă'' a Kaliningradului încalcă dreptul internațional, a scris pe canalul său de Telegram Konstantin Kosacev, personalitate marcantă în domeniul politicii externe și vicepreședinte al Consiliului Federației Rusiei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

''În calitate de stat membru al UE, Lituania încalcă o serie întreagă de acte juridice internaționale obligatorii din punct de vedere juridic'', a scris Kosacev. De exemplu, a spus el, acordul de parteneriat dintre Uniunea Europeană și Rusia stipulează că niciuna dintre părți nu va interveni în rețelele de transport ale celeilalte.

Țările occidentale au impus sancțiuni de amploare împotriva Rusiei de la invazia Ucrainei de la sfârșitul lunii februarie.

Lista de sancțiuni a UE include, în special, cărbune, metale, materiale de construcții și tehnologie avansată și se estimează că interdicția impusă de Lituania va afecta aproximativ 50% din articolele importate de Kaliningrad, potrivit guvernatorului regiunii, Anton Alihanov, care a calificat măsura ca fiind ilegală.

viewscnt
Afla mai multe despre
lituania
rusia