Londra acuză Moscova că vrea să instaleze un conducător prorus în Ucraina

Londra acuză Moscova că vrea să instaleze un conducător prorus în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2022

Ministerul britanic de Externe a transmis că are informații că guvernul rus plănuiește să “instaleze un conducător prorus la Kiev, în timp ce analizează dacă să invadeze și să ocupe Ucraina”, relatează CNN, citată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Fostul parlamentar ucrainean Evgheni Muraiev este considerat un potențial candidat”, a precizat ministerul.

La CNN Saturday, Murayev a evitat să vorbească despre această situație, el spunând că “nu are ce să comenteze”.

În comunicatul ministerului britanic sunt menționate și alte nume: “Avem informații că serviciile de informații din Rusia mențin legături cu numeroși foști politicieni ucraineni, inclusiv cu Serghei Arbuzov, prim-vicepremier al Ucrainei în perioada 2012-2014 și premier în 2014, Andrei Kluiev, prim-vicepremier în perioada 2010-2012 și șef de cabinet al fostului președinte Ianukovici, Vladimir Sivkovici, fost șef adjunct al Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei, Mikola Azarov, premierul Ucrainei în perioada 2010-2014. Unii dintre ei au contacte cu ofițeri de informații ruși implicați în prezent în plănuirea unui atac în Ucraina”.

Proteste în Suedia și în Franța față de măsurile din pandemie CITEȘTE ȘI Proteste în Suedia și în Franța față de măsurile din pandemie

Rusia a negat informațiile cu privire la plănuirea unui atac care să vizeze Ucraina.

Duminică, Ministerul rus de Externe i-a cerut Ministerului britanic de Externe să nu se mai implice în provocări. “Dezinformarea propagată de Ministerul britanic de Externe este încă o dovadă că acestea sunt țări NATO, conduse de anglo-saxoni, care fac să crească tensiunile legate de Ucraina. Îi cerem Ministerului britanic de Externe să înceteze cu activitățile provocatoare și cu propagarea prostiilor”, a declarat pentru TASS un reprezentant al Ministerului rus de Externe.

Liz Truss, ministrul britanic de Externe, a postat un mesaj pe Twitter: “Nu vom tolera un complot al Kramlinului pentru instalarea unei conduceri pro-ruse în Ucraina”.

Cnn.com notează că, potrivit unei surse, Statele Unite au informații similare cu Marea Britanie cu privire la planurile Rusiei de a instala un guvern prorus în Ucraina.

Rusia a mai fost acuzată anterior că încearcă să provoace haos în Ucraina prin atacuri cibernetice și că plănuiește să preia controlul guvernului de la Kiev. Kremlinul a negat în mod repetat informațiile că ar plănui să invadeze Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
ucraina
londra
acuze