ULTIMA ORĂ Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, după mesajul Rusiei

ULTIMA ORĂ Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, după mesajul Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2022

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării, pentru miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi a ședinței fiind incluse subiecte referitoare la situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO, potrivit Administrației Prezidențiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, se arată în anunțul oficial.

ULTIMA ORĂ Tribunalul București a dispus încetarea grevei de la STB, ca ilegală, și reluarea imediată a activității. Șoferii sfidează de ieri decizia instanței CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tribunalul București a dispus încetarea grevei de la STB, ca ilegală, și reluarea imediată a activității. Șoferii sfidează de ieri decizia instanței

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

• Situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO;
• Măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței.

Presedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, la ora 13.00, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic al NATO, scrie News.ro.

Ministerul rus de Externe a afirmat, vineri, că între garanțiile pe care Rusia le cere Occidentului pentru securitatea sa se află o retragere a forțelor NATO din România și Bulgaria, relatează Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe a respins ca fiind inoportune și lipsite de orice fundament declarațiile ministerului de Externe al Federației Ruse privind prezența militară aliată pe Flancul Estic al NATO.

”Solicitarea ca postura forțelor NATO în toate statele Alianței care au aderat după 1997, inclusiv trupe, să fie redusă conform cerințelor Moscovei figurează deja în propunerile Rusiei cu privire la securitatea europeană, făcute publice în luna decembrie 2021”, arată instituția.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
csat