Lukoil a cumpărat clubul rus Spartak Moscova

Lukoil a cumpărat clubul rus Spartak Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022

Compania petrolieră rusă Lukoil a anunțat că a cumpărat clubul de fotbal Spartak Moscova, din prima ligă a campionatului Rusiei, precum și stadionul pe care își dispută meciurile de pe teren propriu, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spartak se confruntă cu probleme financiare în urma intervenției militare ruse în Ucraina, care a generat un val de sancțiuni occidentale împotriva Moscovei și o mai mare izolare a comunității de afaceri din Rusia, scrie Agerpres.

Just Eat Takeaway vinde participația din iFood către acționarul majoritar al eMag, care controlează și Tazz CITEȘTE ȘI Just Eat Takeaway vinde participația din iFood către acționarul majoritar al eMag, care controlează și Tazz

Lukoil, care a fost sponsorul general al lui Spartak Moscova timp de peste două decenii, a precizat că a achiziționat întregul pachet de acțiuni al clubului din capitala Rusiei, ceea ce înseamnă că proprietarul și președintele de lungă durată al acestei grupări, Leonid Fedun, va renunța la toate funcțiile sale de conducere.

Fedun a demisionat din funcția de vicepreședinte al Lukoil în iunie. Miliardarul a cumpărat clubul Spartak în 2004, când acesta traversa o perioadă cu dificultăți financiare serioase.

Anul acesta, în luna mai, compania americană Nike a reziliat contractul de sponsorizare cu Spartak Moscova, echipă cu zece titluri de campioană a Rusiei în palmares, care nu va participa însă la noul sezon din cupele europene ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Spartak Moscova și-a desființat și echipa secundă, invocând dificultăți financiare și nevoia de a-și reduce bugetul.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
spartak moscova