Magazinele din Rusia rămân fără whisky și coniac

Magazinele din Rusia rămân fără whisky și coniac
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2022

Marii retaileri, a căror gamă de alcool de import a scăzut deja cu 40-95% față de anul trecut, așteaptă ca până la jumătate din produsele rămase să fie luate de pe rafturi în următoarele trei luni și prețurile să crească, relatează Kommersant.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Participanții de pe piață consideră că importul paralel de alcool este o soluție pentru a ieși din această situație, la care se opun distribuitorii și producătorii. Pe fondul amenințării unei penurii, lanțurile de magazine vor să înceapă să importe singure mărci cunoscute, spun experții.

Pe fondul unui declin abrupt al burselor externe, investitorii de la BVB vând agresiv și duc piața la minimul de la declanșarea conflictului din Ucraina CITEȘTE ȘI Pe fondul unui declin abrupt al burselor externe, investitorii de la BVB vând agresiv și duc piața la minimul de la declanșarea conflictului din Ucraina

În iunie-august, sortimentul de alcool importat în rețelele federale a scăzut cu 40-95% față de anul precedent, în funcție de categorie, iar în următoarele trei luni ar putea scădea cu încă 40-50%. Astfel de date au fost furnizate pentru Kommersant de către Asociația Companiilor de Retail (AKORT; include X5 Group, Magnit, Lenta, Auchan, Azbuka Vkusa etc.), arată G4Media.ro.

Potrivit ACORT, importurile de băuturi alcoolice din marile lanțuri de magazine în această perioadă au scăzut cu 60-100%.

În special, furnizarea de vinuri spumante din regiunea Champagne a fost complet oprită, importul de whisky a scăzut cu 70%, coniacul francez și berea importată au scăzut cu 60%. În acest context, prețurile de achiziție pentru alcoolul importat au crescut din februarie cu 27-40%, iar pentru unele articole cu 70%, precizează ACORT.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
whisky