Magnatul rus Oleg Deripaska dă în judecată SUA

Magnatul rus Oleg Deripaska dă în judecată SUA
scris 15 mar 2019

Magnatul rus Oleg Deripaska a dat în judecată SUA, susținând că acestea și-au depășit limitele legale prin sancțiuni la adresa companiilor sale și făcând din el "ultima victimă" a actualei anchete din SUA asupra presupusei ingerințe politice a Moscovei în alegerile prezidențiale americane, informează Reuters.

Printr-un demers juridic, Deripaska i-a cerut Tribunalului districtual din Washington să împiedice Trezoreria SUA să folosească "puterea devastatoare" a unor astfel de sancțiuni economice care, potrivit lui, contravin Constituției americane. El a subliniat că nu va lăsa ca munca sa grea "să fie distrusă de intrigi politice", arată Agerpres.

La începutul anului trecut, SUA a publicat o listă cu 114 politicieni și 96 oligarhi ruși, unii dintre ei fiind apropiați ai președintelui Putin, ca parte a unei legi pentru sancționarea Rusiei în urma amestecului în alegerile americane.

2018, an record pentru industria turismului din Grecia CITEȘTE ȘI 2018, an record pentru industria turismului din Grecia

În ianuarie acest an, Statele Unite au anulat sancțiunile împotriva concernului Rusal și a altor companii având legături cu magnatul rus Oleg Deripaska.

Administrația președintelui Donald Trump a trecut atunci peste obiecțiile opoziției democrate, care a încercat să impună în Congresul SUA menținerea sancțiunilor. În ianuarie, 11 congresmeni republicani li s-au alăturat democraților, susținând continuarea măsurilor împotriva Rusal, a companiei-mamă a acestui gigant al industriei aluminiului, En+, și a firmei JSC EuroSibEnergo din domeniul energetic.

FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false CITEȘTE ȘI FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false

Anterior, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a comunicat că Deripaska deține acum - direct și indirect - mai puține acțiuni în cele trei companii și nu mai exercită controlul asupra acestora. Astfel, majoritatea membrilor consiliilor de administrație vor fi independenți, iar printre ei se vor afla inclusiv americani și europeni fără legături de familie cu oligarhul sau cu alte persoane supuse sancțiunilor americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni
rusia
oleg deripaska