McCain îl acuză pe Putin că este o amenințare mai mare decât Statul Islamic

McCain îl acuză pe Putin că este o amenințare mai mare decât Statul Islamic
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2017

Senatorul american John McCain l-a acuzat luni pe președintele rus Vladimir Putin că este o amenințare mai mare la adresa securității globale decât Statul Islamic și a avertizat că Senatul va exercita presiuni pentru impunerea de sancțiui Moscovei, în urma presupusei interferențe în alegerile din SUA, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

McCain, una dintre principalele voci din Congres privind politica externă, a făcut declarația într-un interviu acordat în Australia, unde a purtat discuții legate de securitate, înainte de un summit pentru apărare din Singapore, scrie News.ro.

“Cred că (Putin – n.r.) este principala și cea mai importantă amenințare, mai mult decât ISIS”, a spus McCain pentru postul de televiziune Australian Broadcasting Corp.

El a admis că, deși nu existădovezi că rușii au reușit să schimbe rezultatul alegerilor din SUA, au încercat să o facă și au procedat în același mod și la alegerile din Franța.

“Consider rușii, de departe, drept cea mai mare provocare pe care o avem”, a spus McCain, președintele Comisiei pentru forțele armate a Senatului.

EXCLUSIV Ministrul Turismului vrea să înlocuiască frunza din brandul turistic al României cu o oaie. Turoperatorii critică și ironizează intenția CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministrul Turismului vrea să înlocuiască frunza din brandul turistic al României cu o oaie. Turoperatorii critică și ironizează intenția

“Deci trebuie să intensificăm sancțiunile și să sperăm că, atunci când ne întoarcem din vacanța parlamentară, Senatul va avansa cu sancțiunile pentru Rusia și va impune noi penalizări pentru comportamentul rus”, a adăugat el.

McCain, care a fost un critic al președintelui Donald Trump, a spus că este de părere că echipa de securitate din jurul liderului dela Casa Albă pune la punct o strategie care va duce la o “victorie” în Afganistan și că se bucură că Trump are să aibă încredere în această echipă.

“Cred că, în majoritatea timpului, le acceptă sfatul și recomandările. Vă pot spune ă o face tot timpul? Nu. Și mă deranjează acest lucru? Dă, mă deranjează”, a admis el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mccain
putin
statul islamic