Mesajul Kremlinului pentru ruși: Să ne unim în jurul președintelui nostru!

Mesajul Kremlinului pentru ruși: Să ne unim în jurul președintelui nostru!
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2022

Este momentul ca rușii să se unească în jurul președintelui Vladimir Putin, a declarat Kremlinul, în a noua zi a invaziei Rusiei în Ucraina, în timp ce populația este ținută într-un vid informațional cu privire la acțiunile militare ale armatei ruse în țara vecină, pe care autoritățile o prezintă drept "operațiune specială", relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Nu este momentul pentru divizări, este momentul să ne unim. Să ne unim în jurul președintelui nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul conferinței de presă zilnice, întrebat despre apelurile unor personalități de primă mărime ale culturii ruse care se opun războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Există de fapt dezbateri pasionate în rândul oamenilor de cultură. Sunt cei care îl susțin pe președinte, susținându-l sincer. Și există cei care nu înțeleg ceea ce se petrece", a spus el, apreciind că "trebuie să li se explice lucrurile cu răbdare".

Circulă numeroase petiții ale cetățenilor împotriva războiului, între care cele ale unor personalități ale culturii, dar și ale unor profesoniști din domeniul medicinei.

Autoritățile ruse au înăsprit măsurile împotriva protestelor interne față de invazia în Ucraina, în special prin închiderea unor media independente, blocări de site-uri internet și adoptarea în curs a unor amendamente legislative care introduc pedepse cu închisoare pentru persoane considerate vinovate de distribuirea unor "informații mincinoase" despre armată.

Referitor la războiul din Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a indicat că Putin nu intenționează să vorbească cu președintele ucrainean, apreciind că negocierile din ajun trebuie să continue în acest format din care fac parte reprezentanți ai celor două președinții.

În ceea ce privește negocierile cu Kievul, Peskov a spus că evoluția negocierilor cu Ucraina va depinde de reacția Kievului la discuțiile care au avut loc săptămâna aceasta între cele două părți, potrivit Reuters.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Nici un document nu a fost agreat deocamdată cu Ucraina la aceste discuții, Moscova expunând părții ucrainene cum vede ea soluționarea conflictului, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului. "Aceste negocieri sunt un mijloc bun de a transmite părții ucrainene viziunea noastră asupra problemei", a adăugat Peskov. În fine, președintele rus nu intenționează să aibă discuții cu omologul său american, Joe Biden.

"O astfel de convorbire nu este prevăzută. Este dificil să consideri în prezent acești parteneri drept interlocutori", a spus Peskov, în timp ce Rusia acuză Occidentul în general și SUA în particular de instrumentalizarea Ucrainei împotriva Moscovei și de a face din aceasta o amenințare strategică pentru Kremlin, notează AFP.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, denumindu-și ofensiva drept "operațiune specială" militară.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
putin