Mii de modele Moskvich, Wartburg și Trabant, încă în uz în Ungaria

Mii de modele Moskvich, Wartburg și Trabant, încă în uz în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2022

În Ungaria, parcul auto îmbătrânește constant și rapid, arată un studiu al publicației INFOSTART, citat de Rador. În patru ani vârsta medie a autoturismelor aflate în circulație a crescut cu un an întreg, ajungând la 15 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Parcul auto s-a apropiat pentru prima dată de 12 ani în 2002, după care a urmat un deceniu de „întinerire” pentru ca până în 2007 media să se apropia de 10 ani. Din 2011 au urmat din nou ani de îmbătrânire.

Ucraina, visul de aderare rapidă la UE - spulberat. Austria îi spune pas CITEȘTE ȘI Ucraina, visul de aderare rapidă la UE - spulberat. Austria îi spune pas

Astfel, indicele de anul trecut este cu peste 3 ani mai rău decât media UE (care este de 11,8 ani), iar dintre țările membre ale UE situația este mai precară doar în România (16,8 ani).

Printre motive se află și faptul că mai mult de jumătate dintre autoturismele înmatriculate pentru prima dată în Ungaria sunt mașini folosite, vechi de câțiva ani și sunt importate mai ales din Europa de Vest.

Acest proces indică faptul că vârsta medie a celor mai răspândite trei mărci de automobile din Ungaria (Opel, Suzuki și Volkswagen) este cu un an și jumătate mai mare decât cea a întregului parc auto. Între timp, pe drumurile Ungariei încă mai circulă peste 300 de autoturisme Moskvich, care este una din ce cele mai vechi mărci auto, având vârsta medie de 42,4 ani, precum și peste nouă mii de mașini Trabant, care au vârsta medie de 34,5 ani. Dintre mașinile Wartburg de vârstă medie similară (34,7 ani), 4.165 au rulat în toată țara anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
moskvich
wartburg