Ministrul Apărării din Grecia susține că una dintre cauzele incendiilor este construirea ilegală a imobilelor

Ministrul Apărării din Grecia susține că una dintre cauzele incendiilor este construirea ilegală a imobilelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2018

Ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat că una dintre cauzele incendiilor violente este construirea ilegală a imobilelor, scrie BBC. El spune că oamenii au construit case în zonele împădurite, ceea ce este ilegal și, drept urmare, căile de evacuare au fost blocate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Aceasta este o crimă a trecutului. Coasta Atenei, toate aceste proprietăți, majoritatea nu au aprobare de construire și au ocupat coasta”, a afirmat Kammenos.

Primarul din Rafina, Evangelos Bournous, a declarat că una din patru case au fost distruse complet de foc, iar 50% au fost afectate parțial, scrie News.ro.

Kammenos s-a confruntat cu localnicii nervoși atunci când a vizitat zonele devastate de incendii. El a fost înconjurat de oameni, care l-au acuzat că i-a abandonat. "Ne-ați lăsat singuri”, i-a transmis una dintre persoane. Un alt bărbat a declarat pentru BBC că a ajuns la sediul pompierilor pentru a cere ajutor și a descoperit că ei nu știau de incendiu.

VIDEO Bulgaria construiește un gard la granița cu România pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane CITEȘTE ȘI VIDEO Bulgaria construiește un gard la granița cu România pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane

Mulți supraviețuitori s-au salvat ajungând în mare, dar un număr mare de victime au rămas blocate pe o stâncă și nu au putut ajunge la apă.

Cel puțin 81 de persoane au murit în incendiile de vegetație din regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena, Incendiile au distrus satul Mati, situat la 30 de kilometri distanță de Atena, o zonă populară pentru turiști, arzând zeci de case și mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
incendii