ArcelorMittal, cu operațiuni și în România, vrea să cumpere GNL din SUA pentru activitatea din Europa. Prima tranzacție de acest gen destinată operațiunilor siderurgice din Europa

ArcelorMittal, cu operațiuni și în România, vrea să cumpere GNL din SUA pentru activitatea din Europa. Prima tranzacție de acest gen destinată operațiunilor siderurgice din Europa
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 nov 2023
ArcelorMittal vrea să semneze un contract de livrări de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA și prospectează piața pentru prima sa tranzacție de acest gen destinată operațiunilor sale siderurgice din Europa.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Întrucât căutarea unui furnizor abia a început, nu s-a luat nicio decizie privind durata sau structura unui contract de furnizare de GNL. Unii giganți industriali europeni au semnat deja acorduri pentru aproximativ 20 de ani.
X ar putea pierde 75 de milioane de dolari până la finele anului CITEȘTE ȘI X ar putea pierde 75 de milioane de dolari până la finele anului

Decizia celui de-al doilea mare producător de oțel din lume de a căuta un acord vine după perturbarea pieței europene a gazelor naturale din cauza războiului din Ucraina, în condițiile în care persistă îngrijorările legate de prețurile ridicate și instabile, au declarat pentru Financial Times cinci persoane familiarizate cu această chestiune.

GNL a devenit mai atractiv ca sursă alternativă de energie, în special din SUA, după ce Rusia a redus livrările prin conducte în urma invaziei sale în Ucraina.
 
ArcelorMittal ar deveni cea de-a treia companie industrială europeană care semnează un acord de GNL în SUA, după acordurile grupurilor Ineos și BASF cu producătorii Sempra Infrastructure și, respectiv, Cheniere Energy.
Șeful OMV vorbește în plin scandal Schengen despre proiectul gazelor din Marea Neagră: România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE. E un pilon strategic important al portofoliului grupului nostru CITEȘTE ȘI Șeful OMV vorbește în plin scandal Schengen despre proiectul gazelor din Marea Neagră: România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE. E un pilon strategic important al portofoliului grupului nostru Acordul dintre Ineos și Sempra are o durată de 20 de ani, începând cu 2027, în timp ce acordul BASF este valabil de la jumătatea anului 2026 până în 2043.
 
Printre ceilalți producători de GNL din SUA se numără Energy Transfer, NextDecade și Commonwealth LNG. 

ArcelorMittal deține în România unități de producție la Iași, Roman și Hunedoara.
 
În 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deținută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oțelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia și Belgia de la grupul ArcelorMittal.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
arcelomittal
gnl
lng
gaze naturale lichefiate