Germania renunță la plafonarea prețurilor la energie pentru marii consumatori

Germania renunță la plafonarea prețurilor la energie pentru marii consumatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2023

Fondul de Stabilizare Economică (WSF) al Germaniei, care a ajutat consumatorii cu costuri mai mari ale energiei, va fi închis până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat ministrul de Finanțe Christian Lindner pentru Deutschlandfunk, scrie DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Aceasta înseamnă că anul viitor nu se vor mai face plăți din acest fond. Plafonările de preț la energie electrică și gaze vor expira. Acestea vor trebui, de asemenea, încetate pe 31 decembrie", a adăugat Lindner.

Guvernul caută fonduri, deoarece a fost surprins de decizia de săptămâna trecută a Curții Constituționale, care a schimbat planurile bugetare ale coaliției. Decizia instanței a lăsat bugetul federal cu o gaură de 60 de miliarde de euro.

Șeful OMV vorbește în plin scandal Schengen despre proiectul gazelor din Marea Neagră: România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE. E un pilon strategic important al portofoliului grupului nostru CITEȘTE ȘI Șeful OMV vorbește în plin scandal Schengen despre proiectul gazelor din Marea Neagră: România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE. E un pilon strategic important al portofoliului grupului nostru

Curtea a decis că regulile stricte ale Germaniei privind datoria publică nu permit guvernului să redirecționeze banii împrumutați inițial în timpul pandemiei de coronavirus, când limitele datoriei au fost suspendate pe motiv de urgență, pentru schimbările climatice.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret energie