Nasdaq va ajuta la dezvoltarea pieței de capital din Ucraina

Nasdaq va ajuta la dezvoltarea pieței de capital din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024

Operatorul bursier american Nasdaq a semnat un parteneriat cu Guvernul ucrainean vizând susținerea dezvoltării pieței de capital din Ucraina, a anunțat luni Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

USAID, care anterior a ajutat Ucraina să facă legătura între investitorii străini și companii ucrainene, a precizat că memorandumul de înțelegere prevede că Nasdaq va furniza asistență tehnică Guvernului ucrainean, în contextul în care se pregătește să deschidă un nou Centru Financiar Internațional și dezvoltă piața de capital din Ucraina, scrie Agerpres.

Bitcoin a depășit un nou „prag psihologic” CITEȘTE ȘI Bitcoin a depășit un nou „prag psihologic”

"Acest nou parteneriat între Nasdaq și Guvernul ucrainean demonstrează că Ucraina este "open for business", chiar dacă luptă în continuare pentru libertatea sa", a declarat administratorul USAID, Samantha Power. Potrivit acesteia, investitorii și-au demonstrat încrederea în viitorul Ucrainei, cu investiții străine directe în valoare de aproximativ 4,1 miliarde de dolari care au intrat în țară în primele trei trimestre din 2023.

Memorandumul de înțelegere a fost semnat, luni, online de vicepreședintele Nasdaq, Ed Knight, și prim-vicepremierul ucrainean Yulia Svyrydenko, a precizat un purtător de cuvânt de la USAID. Potrivit acordului, Nasdaq va consilia Guvernul ucrainean cu privire la reglementări și practici de guvernanță pentru companiile de stat, va promova antreprenoriatul în rândul ucrainenilor prin workshop-uri și training-uri și, de asemenea, va încuraja formarea de capital în rândul companiilor ucrainene, inclusiv prin oferirea de educație cu privire și asistență la listarea pe piețele Nasdaq din SUA și Europa.

Acest acord ar putea deschide calea pentru listarea viitoare a companiilor ucrainene pe bursele din SUA și Europa, însă asta va necesita aprobări separate din partea organismelor de reglementare din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasdaq
ucraina